26 ian 2022 - Curtea Constituţionala

Curtea Constitutionala a respins sesizarea USR. Hotararea Senatului privind revocarea senatorului Anca Dragu este constitutionala

Judecătorii Curţii Constituţionale din România au respins sesizarea USR privitoare la revocarea din funcţia de preşedinte al Senatului a senatorului Anca Dragu. Reprezentanţii USR au reacţionat spunând că este nevoie de o reformă a instanţei constituţionale.

Curtea Constitutionala a anuntat miercuri ca ,,in cadrul controlului hotararilor Parlamentului, cu majoritate de voturi, a respins, ca neintemeiata, sesizarea formulata de Grupul parlamentar al Uniunii Salvati Romania din Senat si a constatat ca este constitutionala Hotararea Senatului nr.131/2021 pentru revocarea din functia de presedinte al Senatului a doamnei senator Anca Dana Dragu".

In replica, reprezentantii USR spun ca decizia demonstreaza ca este nevoie de o reforma a CCR. Institutia este politizata si face jocurile partidelor de la guvernare, acuza cei de la USR.

,,Decizia de astazi se bate cap in cap cu alte decizii mai vechi ale Curtii Constitutionale pe acelasi subiect. Asta arata ca avem nevoie de o reforma a instantei constitutionale din Romania, mult prea politizata prin modul de numire si actiune a judecatorilor. Avem nevoie de o Curte Constitutionala care sa actioneze ca un real arbitru, nu ca un aparator permanent al puterii in raport cu opozitia", a declarat Dacian Ciolos, presedintele USR.

Pe 24 noiembrie 2021, USR a atacat la Curtea Constitutionala hotararea de revocare a Ancai Dragu din functia de presedinte al Senatului. Liderii USR au afirmat ca au fost incalcate prevederi ale Constitutiei, Regulamentul Senatului si decizii anterioare ale CCR.

Anca Dragu a fost revocata din functia de presedinte al Senatului pe 23 noiembrie, anul trecut, fiind inlocuita cu Florin Citu.

Sursa : www.mediafax.ro