30 dec 2022 - Curtea Constituţionala

Continua farsele in regiunile anexate de Rusia: Parlamentul pro-rus de la Lugansk a adoptat o noua Constitutie

Deputaţii pro-ruşi ai Parlamentului de la Lugansk (Consiliul Popular al Republicii Populare cu acelaşi nume) au adoptat o nouă Constituţie, susţine agenţia Ria Novosti.

Avizul parlamentar pro-rus a fost unanim: 43 de ,,Da" de la fiecare dintre cei 43 de deputati prezenti. Republica Lugansk este una dintre cele patru regiuni (alaturi de Donetk, Herson si Zaporojie),

In perioada 23-27 septembrie, cele 4 regiuni si-au exprimat opinia in favoarea anexarii la Federatia Rusa, referendum considerat o farsa de comunitatea internationala.

Stoltenberg: mai multe arme la Kiev

De cealalta parte, Occidentul considera ca pacea poate fi adusa, culmea, chiar de arme! Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg este convins de acest lucru: Kievul are nevoie de mai multe arme, pentru a face fata fortelor armate ruse, care ataca Ucraina din 24 februarie.

Stoltenberg a spus acest lucru intr-un interviu acordat DPA, afirmand ca ,,ar putea parea un paradox, dar sprijinul militar pentru Ucraina este calea cea mai rapida catre pace".

Mai mult, Putin trebuie sa fie convins ca nu isi va atinge obiectivele preluand controlul asupra Ucrainei, a adaugat el. Ceea ce este necesar, a spus Stoltenberg, ar putea fi ,,o solutie pasnica negociata care sa garanteze recunoasterea Ucrainei ca stat democratic independent".

Secretarul NATO spune apoi ca vede legitime atacurile ucrainene impotriva tintelor militare rusesti, pentru ca ,,fiecare tara are dreptul sa se apere, inclusiv Ucraina".

Sursa : www.mediafax.ro