08 nov 2018 - Curtea Constituţionala

Ce spune Liviu Dragnea despre o posibila cerere de revizuire a sentintei in dosarul Referendumul, dupa decizia CCR

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, joi, la Parlament, că până nu citeşte motivarea deciziei CCR privind completele de 5 judecători, nu poate răspunde întrebărilor legate de o intenţie a acestuia de a cere revizuirea sentinţei în dosarul „Referendumul”:

Intrebat, joi, la Parlament, daca ia in calcul sa ceara revizuirea sentintei definitive in dosarul Referendumul avand in vedere decizia CCR privind completele de 5 judecatori, liderul PSD Liviu Dragnea a raspuns: ,,Eu, spre deosebire de dumneavoastra, nu am surse foarte bune. Eu pana la ora asta nu am vazut, nu am citit motivarea deciziei CCR de ieri. Am auzit tot felul de comentarii de la oamnei foarte bine pregatiti, incepand cu Alina Gorghiu si terminand cu alta personalitate. Deci pana nu vad motivarea Curtii, eu nu pot avea niciun fel de raspuns la intrebarea dumneavoastra".

Dragnea a mentionat ca intalnirea pe care a avut-o marti, la Parlament, cu ministrul Justitiei, Tudorel Toader, ,,nu a avut nicio legatura cu decizia CCR".

La remarca jurnalistilor ca Toader a spus ca decizia CCR a fost tema discutiei, liderul PSD a spus ca nu-si mai aduce aminte ,,toate cuvintele" care s-au rostit la respectiva intalnire.

,,Da, ma rog, este o a doua ciudatenie in materie. Ce sa discut eu cu cineva despre o decizie care urmeaza sa se ia? Nu stiu ce a spus. Daca cumva a spus ca am discutat, printre altele, si de demersul facut de dumnealui si anume sesizarea de constatare a unui conflict, poate am discutat si asta", a declarat Dragnea.

,,Nu imi puteti cere sa spun toate cuvintele, pentru ca nu imi aduc aminte", a adaugat liderul PSD.

Curtea Constitutionala a Romaniei a decis miercuri ca Inalta Curte de Casatie si Justitie trebuie sa schimbe imediat, prin tragere la sorti, toti membrii completurilor de 5 judecatori, ca urmare a constatarii existentei unui conflict juridic de natura constitutionala intre Parlament si ICCJ.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat, marti, dupa intalnirea cu Liviu Dragnea, ca discutia cu liderul PSD a vizat dezbaterea de miercuri a CCR pe sesizarea premierului in legatura cu un conflict de natura constitutionala intre Parlament si instanta suprema pe formarea completelor.

,,Maine (miercuri- n.r.) se va judeca la CCR acel conflict juridic de natura constitutionala. Aceasta a fost principala tema a discutiei. Nu am discutat in legatura cu decizia pentru ca nu avem de unde sa stim care va fi decizia. Azi cand vorbim nu mai vorbim de sesizarea depusa de mult, azi vorbim de procedura. Despre cine va merge din partea Guvernlui la CCR sa sustina sesizarea si eventual daca sunt elemente noi de sustinere fata de sesizare. Decizia CCR, indiferent de dezlegarea ce va fi data, va fi precum toate celelalte, obligatorie, erga omnes, de la momentul publicarii in MO. Practic nu ai ce sa discuti despre continutul deciziei. Pe de alta parte, nu avem nicio marja de apreciere privind procedura de urmat", a declarat ministrul Justitiei.

Sursa : www.mediafax.ro