22 ian 2020 - Curtea Constituţionala

CCR dezbate astazi sesizarea privind numirea lui Melescanu la sefia Senatului

CCR va discuta, miercuri, sesizarea de neconstituţionalitate a parlamentarilor ALDE, PNL, PMP, UDMR şi a unor senatori neafiliaţi privind alegerea lui Teodor Meleşcanu în funcţia de preşedinte al Senatului.

Judecatorii Curtii au amanat in mai multe randuri aceasta sesizare.

Sesizarea de neconstitutionalitate a Hotararii Senatului nr.36 din 10 septembrie 2019 pentru alegerea presedintelui Senatului a fost formulata de 33 de senatori, membrii ai grupului parlamentar al Partidului Aliantei Liberalilor si Democratilor, ai grupului parlamentar al Partidului National Liberal, ai Grupului parlamentar al Partidului Miscarea Populara, ai grupului parlamentar al Uniunii Democrate Maghiare din Romania, precum si de senatori neafiliati.

CCR a avut in discutie sesizarea de neconstitutionalitate privind alegerea lui Teodor Melescanu in functia de presedinte al Senatului si pe 27 noiembrie, insa dezbaterea pe acest subiect a fost amanata pentru 11 decembrie, fiind si de aceasta data amanata pentru 22 ianuarie.

Teodor Melescanu a fost ales pe 10 septembrie, la propunerea PSD, presedinte al Senatului.

Ca urmare a alegerii lui Teodor Melescanu la sefia Senatului, cu sustinerea PSD, fostul ministru de Externe a fost exclus din ALDE.

Sursa : www.mediafax.ro