06 oct 2020 - Curtea Constituţionala

CCR amana pentru 22 octombrie pronuntarea pe sesizarea lui Robert Cazanciuc

CCR a amânat pentru 22 octombrie pronunţarea asupra sesizării lui Robert Cazanciuc referitor la un conflict constituţional între Senat şi Parchetul de pe lângă ÎCCJ. Şeful Senatului spunea despre conflict că s-a manifestat printr-o „ingerinţă directă şi neconstituţională” a unei structuri a MP.

,,Cu privire la cererea de solutionare a conflictului juridic de natura constitutionala dintre Parlamentul Romaniei - Senat, pe de o parte, si Ministerul Public - Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia de Urmarire si Criminalistica, pe de alta parte, cerere formulata de presedintele Senatului, Curtea Constitutionala a amanat pronuntarea pentru data de 22 octombrie 2020", anunta CCR.

Vicepresedintele Senatului, Robert Cazanciuc, care are atributii de presedinte, a cerut, in 29 mai, Curtii Constitutionale sa constate existenta unui conflict constitutional intre Parlament - Senat si PICCJ. Acesta spunea despre conflict ca s-a manifestat printr-o ,,ingerinta directa si neconstitutionala" a unei structuri a Ministerului Public in activitatea Parlamentului.

Ancheta a vizat modul in care Cristian Marciu, senator PSD de Giurgiu, a fost mentinut in functie cu toate ca, in anul 2015, magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie l-au declarat, definitiv, incompatibil dupa ce a avut afaceri cu institutii ale statului.

Tariceanu ar fi vizat de aceasta ancheta deoarece, in calitate de presedinte al Senatului, nu ar fi dat curs, in 2017, solicitarii Agentiei Nationale de Integritate de a-l elibera din functie de Marciu.

Sursa : www.mediafax.ro