16 sep 2021 - Curtea Constituţionala

CCR amana dezbaterea pe motiunea de cenzura pana dupa congresul PNL

Sesizarea premierului Florin Cîţu privind conflictul constituţional referitor la moţiunea de cenzură va fi dezbătută de Curtea Constituţională pe 28 septembrie.

Sesizarea Guvernului in privinta motiunii de cenzura depuse de USR PLUS si AUR va fi dezbatuta de judecatorii constitutionali in sedinta din 28 septembrie, incepand ora 10.00.

Guvernul a sesizat Curtea Constitutionala a Romaniei in privinta motiunii de cenzura depuse de USR PLUS si AUR, in care acuza ca nu au fost respectate procedurile in privinta semnaturilor si a instiintarii in Executivului in ziua depunerii documentului in Parlament.

Executivul a cerut CCR sa constate ca, atat sub aspectul conditiilor de validitate pentru initierea motiunii de cenzura, cat si sub cel al obligatiei comunicarii acesteia catre Guvern la data depunerii impiedica continuarea derularii procedurii parlamentare prin trecerea la etapele prezentarii si dezbaterii motiunii de cenzura.

Birourile Permanente ale celor doua camere ale Parlamentului si-au insusit punctul de vedere al Comisiei de constitutionalitate si ii dau dreptate premierului Florin Citu in privinta sesizarii CCR pentru a constata existenta unui conflict constitutional cu privire la motiunea initiata de USR si AUR.

Presedintii celor doua camere ale Legislativului, Anca DRagu si Ludovic Orban, au trimis puncte de vedere separate fata de cel asumat de conducerile Camerei Deputatilor si Senatului.

Sursa : www.mediafax.ro