22 ian 2020 - Curtea Constituţionala

CCR: Alegerea lui Teodor Melescanu la sefia Senatului, neconstituţională - surse

Judecătorii Curţii Constituţionale au decis, miercuri, că Teodor Meleşcanu a fost ales nelegal în funcţia de preşedinte al Senatului, potrivit unor surse ale instituţiei.

CCR a dezbatut, miercuri, sesizarea de neconstitutionalitate a parlamentarilor ALDE, PNL, PMP, UDMR si a unor senatori neafiliati privind alegerea lui Teodor Melescanu in functia de presedinte al Senatului.

Judecatorii Curtii au amanat in mai multe randuri aceasta sesizare.

Sesizarea de neconstitutionalitate a Hotararii Senatului nr.36 din 10 septembrie 2019 pentru alegerea presedintelui Senatului a fost formulata de 33 de senatori, membrii ai grupului parlamentar al Partidului Aliantei Liberalilor si Democratilor, ai grupului parlamentar al Partidului National Liberal, ai Grupului parlamentar al Partidului Miscarea Populara, ai grupului parlamentar al Uniunii Democrate Maghiare din Romania, precum si de senatori neafiliati.

Teodor Melescanu a fost ales pe 10 septembrie 2019, la propunerea PSD, presedinte al Senatului. Ca urmare a alegerii lui Teodor Melescanu la sefia Senatului, cu sustinerea PSD, fostul ministru de Externe a fost exclus din ALDE.

Sursa : www.mediafax.ro