09 oct 2019 - Curtea Constituţionala

CCR a amanat pentru 30 octombrie dezbaterea sesizarii USR privind numirea lui Marian Neacsu la ANRE

Curtea Constituţională a amânat pentru data de 30 octombrie dezbaterea pe sesizarea USR privind numirea de către Parlament a lui Marian Neacşu în funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

La aceeasi data, Curtea va dezbate si sesizarea formulata de deputatii PNL si USR pe legea pentru modificarea Legii nr.77/2016 privind darea in plata a unor bunuri imobile in vederea stingerii obligatiilor asumate prin credite.

,,Profilul lui Marian Neacsu este incompatibil cu cerintele prevazute de lege pentru aceasta functie intrucat nu are vechimea si experienta care sunt cerute de lege. In plus, el nu poate ocupa un loc in Comitetul de Reglementare al ANRE intrucat a primit o condamnare penala definitiva!", a scris deputatul USR Cristina Pruna, pe 5 iulie, pe Facebook.

Deputatul USR a adaugat ca partidul intentioneaza sa modifice Legea 160/2012, prin care a fost aprobata o ordonanta de urgenta privind functionarea ANRE, in vederea eliminarii lacunelor legislative care permit unui condamnat penal sa fie numit la conducerea unei institutii publice.

Pe 26 iunie, fostul secretar general al PSD Marian Neacsu, membru al Pro Romania, a fost votat, in plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului, in functia de vicepresedinte al ANRE.

Camera Deputatilor a adoptat decizional, pe 26 iunie, proiectul de Lege pentru modificarea Legii 77/2016 privind darea in plata a unor bunuri imobile in vederea stingerii obligatiilor asumate prin credite.

Sursa : www.mediafax.ro