22 sep 2023 - Curtea Constituţionala

Catalin Drula, presedintele USR: Vom sesiza CCR impotriva legii Ciolacu de crestere a taxelor

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a anunţat, într-o conferinţă de presă la Târgu-Jiu, că partidul va sesiza Curtea Constituţională a României (CCR) în privinţa proiectului Guvernului PSD-PNL de creştere a taxelor.

,,Proiectul de lege recent publicat, legea cresterii taxelor, nu este doar o lovitura pentru economia romaneasca, ci un adevarat asasinat. Acest act impinge la faliment firmele romanesti si ii impinge pe antreprenori in subteran", a spus Catalin Drula.

El apreciaza ca PSD si PNL ,,sunt astazi doua partide identice, care nu actioneaza in interesul romanilor, ci in cel al clientelei de partid".

,,Din toamna lui 2021, Marcel Ciolacu este de facto la guvernare si, in acesti doi ani, economia romaneasca s-a deteriorat constant. Cu toate promisiunile de reducere a cheltuielilor, acestea cresc continuu. (...) Nu ar fi fost posibil acest atac asupra economiei romanesti fara tradarea presedintelui Iohannis si a PNL. PSD, care a demonstrat in repetate randuri ca ii uraste pe antreprenori, nu ar fi putut face asta singuri, cu 30% in Parlament. A fost necesara o complicitate mai mare si aceasta a venit din partea presedintelui si a PNL", adauga liderul USR.

Reactionand la declaratiile lui Marcel Ciolacu si la legea de crestere a taxelor, Catalin Drula a afirmat ca ,,Ciolacu ne-a spus ca predictibilitatea e un moft, reamintindu-ne de vremurile in care Iliescu, tatucul lui, spunea ca proprietatea e un moft. Tara noastra merita mai mult decat asta".

Sursa : www.mediafax.ro