31 mai 2018 - Curtea Constituţionala

Campania ce se anunta impotriva CCR este nazism curat

Democratia, statul de drept si Constitutia sunt aparate de chiar Curtea Constitutionala. Cat mai avem una mai avem o sansa ca societate bazata pe drept.

Suntem de-o ipocrizie cumplita, acceptam numirile politice la varful parchetelor (chiar si fara aviz de la CSM), numiri pe baza de algoritm politic (unu a lui Ponta, alta a lui Basescu si altul la primarie) dar ne revoltam cand ni se spune ca tot politic pot fi revocati, repetand practic un text care exista in Constitutie din 1991. Ne aratam mirati de decizia de azi desi prin Decizia nr. 45/2018 CCR ne spusese deja ca presedintele nu are ce cauta in procedurile privind cariera in functii de conducere a procurorilor.

Din punctul meu de vedere campania ce se anunta impotriva CCR este nazism curat. Cum Iohannis astepta inca de azi dimineata "motivatia" este evident ca stia sau intuia solutia, asa cum orice persoana de buna credinta care a citit vreodata art 132 din Constitutie o intuia. Cu sau fara motivatie, daca mai tine la peticul ala de hartie numit Constitutie, nu are decat un singur lucru de facut.

 

Cat timp ezita, asteapta sau reflecteaza (ghinion, ce sa faci) conflictul juridic de natura constitutionala, pe scurt calcarea in picioare a constitutiei, se prelungeste. Suntem tara in care ni se pare normal ca Presedintele Republicii si unul din procurorii sefi sa calce in picioare amarata aia de constitutie, legea fondatoare a democratiei si statului de drept.

Sursa: Facebook

Sursa : www.juri.ro