12 sep 2019 - Curtea Constituţionala

BREAKING Dancila amana votul de incredere din Parlament dupa 18 septembrie. Asteapta decizia CCR

Premierul Viorica Dăncilă a hotărât amânarea votului de încredere din Parlament după data de 18 septembrie, au declarat surse din conducerea PSD pentru MEDIAFAX. Votul era anunţat pentru săptămâna viitoare, însă şeful Executivului aşteaptă decizia CCR.

,,Dupa 18 septembrie, cand e decizia CCR o sa ne gandim cand mergem in Parlament", au afirmat surse din partid, pentru MEDIAFAX.

Totodata, Viorica Dancila ar vrea sa amane sedinta Comitetului Executiv al PSD, care era programata pentru marti.

Liderul PSD a afirmat in nenumprate randuri ca nu ii este teama sa vina in Parlament pentru un vot pe remaniere guvernamentala.

Curtea Constitutionala a stabilit ca pe 18 septembrie, ora 10.00, partile implicate in conflictul juridic intre Guvern si Administratia Prezidentiala sa sustina punctele de vedere. Conflictul a fost sesizat de premierul Viorica Dancila dupa ce Klaus Iohannis a refuzat numirea ministrilor interimari.

Miercuri, 11 septembrie, parti implicate in conflict au avut termenul pana la care sa transmita opiniile in scris.

Viorica Dancila a declarat despre sesizarea la CCR in care reclama un conflict intre Guvern si presedintele Klaus Iohannis ca ar trebui vazut si ca un mijloc ,,de a avea niste reguli pe viitor".

Sursa : www.mediafax.ro