13 iun 2021 - Curtea Constituţionala

Bogdan Pirlog, procuror militar: ,,Decizia CCR va atrage procedura de infringement. (...) Klaus Iohannis a incalcat MCV"

,,CCR a incalcat Constitutia. Judecatorii respecta Constitutia aplicand decizia CJUE. Judecatorul nu trebuie sa tina cont de decizia CCR" ,,Rapoartele MCV stabilesc obiective obligatorii. Comisia Europeana a stabilit desfiintarea SIIJ. In 2-3 luni ne putem astepta la desfiintarea SIIJ" ,,Am atacat in instanta decretele lui Klaus Iohannis. Procurorii sefi al parchetelor au fost numiti legal, dar Klaus Iohannis n-a respectat MCV" ,,Se incearca intimidarea mea si a colegilor. Pentru Inspectia Judiciara am devenit o tinta. Stiu ca Netejoru si Mates mi-au facut plangeri penale" ,,Am salariul cat un procuror civil. Iau in mana undeva la 19.000 de lei. Eu anul trecut am facut 86 de dosare, 10 sunt rechizitorii" ,,Parca da, am fost coleg cu Dan Barna, dar la grupe diferite la Facultatea de Drept. (...) Nu ma laud, dar noi am fost generatii de exceptie"

,,Decizia Curtii Constitutionale din 8 iunie incalca, ca sa zic asa, toate principiile de drept care tin de dreptul comunitar, care tin de calitatea noastra de membru in Uniunea Europeana, va atrage mai mult ca sigur procedura de infringement. (...) Constitutia a operat un transfer de autoritate catre structurile europene (...) CCR a incalcat Constitutia, absolut, in momentul in care a emis aceasta decizie care este contrara pana la urma si principiilor de drept. (...)

Judecatorii respecta Constitutia aplicand decizia CJUE. Judecatorul nu trebuie sa tina cont de decizia CCR. Ce a decis CCR este ajuridic", sustine procurorul militar Bogdan Pirlog, intr-un interviu pentru Aleph News.

Chestionat in legatura cu hotararea CJUE, ceea ce nu inseamna ca legea fundamentala a Romaniei, Constitutia, ,,nu se mai pune", procurorul raspunde: ,,Ba da"

,,Rapoartele MCV stabilesc obiective obligatorii. Comisia Europeana a stabilit desfiintarea SIIJ. CJUE a constatat ca SIIJ a incalcat tratatul de aderare. Din criticile CJUE rezulta incalcarile din tratat. Infringementul poate suspenda legea SIIJ. In 2-3 luni ne putem astepta la desfiintarea SIIJ. SIIJ are 30 de politisti. Rata de achitare a SIIJ este de 100%. SIIJ a avut mijloacele sa functioneze. SIIJ are mai multi politisti decat DIICOT. SIIJ a fost prost conceputa de la inceput", spune procurorul Pirlog.

Co-presedinte si fondator al Asociatiei Initiativa pentru Justitie, Bogdan Pirlog a atacat in instanta si decretele de numire ale procurorilor sefi, semnate de presedintele Klaus Iohanis, pe care il acuza de incalcarea MCV: ,,Am atacat in instanta decretele lui Klaus Iohannis. Procurorii sefi al parchetelor au fost numiti legal, dar Klaus Iohannis n-a respectat MCV. Klaus Iohannis si-a asumat o anumita conduita. Legea ii permitea presedintelui sa aiba o anumita marja"

,,Nu stiu sa am pe numele meu in dosar penal. Nu e adevarat scandalul cu deconturile. Am facut deplasari in interesul serviciului fara neamuri. Sunt la a 15-a sau a 16-a cercetare disciplinara. Se incearca intimidarea mea si a colegilor. Pentru Inspectia Judiciara am devenit o tinta. Stiu ca Netejoru si Mates mi-au facut plangeri penale. N-am fost chemat de nimeni niciodata", declara procurorul Bogdan Pirlog.

In privinta investigarii magistratilor, Bogdan Pirlog crede ca procurorii si judecatorii nu comit atat de multe infractiuni ca alte categorii sociale: ,,Potentialul criminogen in magistratura este mic. Magistratii nu comit atat de multe infractiuni. N-o sa vedeti magistrati furand din Carrefour. 5935 de masuri de supraveghere pe judecatori sunt extrem de putine. Nu exclud ca si eu sa fi facut obiectul unui mandat de siguranta nationala. Judecatoarea Crina Muntean a avut clasare de la SUPC"

,,Am salariul cat un procuror civil. Iau in mana undeva la 19.000 de lei. Eu anul trecut am facut 86 de dosare. Din 86 de dosare, 10 sunt rechizitorii (...) Parchetul General a avut 3 rechizitorii in anul 2020. (...) Performanta noastra se masoara statistic. Avem o problema de functionare in Parchet. Este o risipa de resurse si de timp. Problemele sunt mai mari decat existenta SIIJ. Este un basm ca autoritatile raspund prin vot. Toata lumea traieste din bani publici", recunoaste procurorul.

Despre scandalul ,,Justice Leaks", in care a fost mentionat, procurorul Pirlog spune ca nu este el ,,Caius Marcius" de pe Facebook: ,,Eu nu am cont de Facebook. Am auzit ca e un cont care ar afirma ca as fi eu. Habar n-am despre ce este vorba. Nu stiu daca fotografiile acelea sunt reale. Caius Marcius ar putea fi Lucian Netejoru. Peste tot magistratii au grupuri pe care discuta"

La Universitatea Bucuresti, Facultatea de Drept, intre 1994-1998, procurorul Bogdan Pirlog a declarat in emisiunea OFF/On The Record de pe Aleph News ca fost coleg cu actualul co-presedinte USR, Dan Barna: ,,Parca da, am fost coleg, dar la grupe diferite. Dan Barna a fost in prima grupa. Eu am fost in grupa 3 la Facultatea de Drept. Nu ma laud, dar noi am fost generatii de exceptie. Foarte multi colegi au ajuns sa lucreze international"

Sursa : www.mediafax.ro