15 mai 2019 - Tribunale

Tribunalul Bucuresti explica liderilor PSD cum a aparut reteaua wi-fi cu limbaj licentios: Orice justitiabil poate numi reteaua cum doreste, monitorizarea fiind imposibila

Tribunalul Bucureşti precizează, după ce Flavia Teodosiu a anunţat sesizarea CSM şi IJ privind reţeaua wi-fi "m...e PSD" identificată în instanţă, că niciun angajat nu a configurat un hotspot cu un astfel de titlu, însă orice justiţiabil poate numi reţeaua cum doreşte, monitorizarea fiind imposibilă.

,,Niciun angajat al Departamentului IT al Tribunalului Bucuresti nu a configurat/definit un hot-spot cu o astfel de denumire. De asemenea, Departamentul IT al Tribunalului Bucuresti nu are in administrare echipamente care sa permita configurarea unei retele publice WI-Fi. La nivelul Tribunalului Bucuresti nu a existat si nu exista o retea publica wireless WLAN-WI-FI. O retea precum aceea din fotografiile afisate se poate configura cu ajutorului unui smartphone/laptop cu router, de catre orice persoana aflata in interiorul/vecinatatea Tribunalului Bucuresti, care are posibilitatea sa o denumeasca oricum doreste", a explicat presedintele Tribunalului Bucuresti, judecatorul Laura Radu.

Magistratul a mai atras atentia ca o retea wireless este o retea fara fir, locala, extinsa pe arii limitate, in functie de echipamentele folosite si de puterea acestora. totodata, este folosit un spectru de frecvente radio care nu are nevoie de licenta, deci nu necesita aprobare pentru utilizare/emitere.

,,Evenimentul se poate repeta atat timp cat se permite intrarea in incinta tribunalului cu tehnologie informatica in genti, posete sau buzunare. Subliniem ca monitorizarea justitiabililor in cladire sau in vecinatate, din acest punct de vedere, este practic imposibila si excede competentelor Departamentului IT al Tribunalului Bucuresti. Evenimentul este regretabil, mai ales ca politica de securitate a Tribunalului Bucuresti nu permite angajatilor ca prin actiunile lor sa incerce sa compromita protectia sistemelor informatice si de comunicatii, iar acestia nu trebuie sa desfasoare, deliberat sau accidental, actiuni care pot afecta confidentialitatea, integritatea si disponibilitatea informatiilor de orice tip in cadrul sistemului iinformatic al Tribunalului Bucuresti", mai arata presedintele Tribunalului Bucuresti.

Totodata, sursa citata a mai precizat ca tot personalul Tribunalului Bucuresti si al judecatoriilor arondate beneficiaza de acces la internet prin intermediul serviciilor puse la dispozitie de catre Ministerul Justitiei si Serviciul de Telecomunicatii Speciale.

Precizarile vin dupa ce avocata fostului vicepremier Sevil Shhaideh, Flavia Teodosiu, a precizat, pentru MEDIAFAX, ca va sesiza Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) si Inspectia Judiciara (IJ) dupa ce a gasit la Tribunalul Bucuresti o retea de wi-fi cu denumirea "m...e PSD", pentru a vedea circumstantele crearii acestei retele.

Sursa : www.mediafax.ro