20 dec 2021 - Tribunale

Se naste oficial Forta Dreptei. Ludovic Orban depune la Tribunal actele de infiintare

Ludovic Orban, alături de foşti parlamentari PNL, va depune luni, la ora 12.00, la Tribunalul Bucureşti, solicitarea de înregistrare a partidului Forţa Dreptei.

Ludovic Orban, alaturi de parlamentarii dezafiliati (ex-PNL), depune luni, la ora 12.00, la Tribunalul Bucuresti, solicitarea de inregistrare a partidului Forta Dreptei.

Fostul lider liberal Ludovic Orban a anuntat marti infiintarea unui nou partid, ,,Forta Dreptei".

,,Am luat decizia de a pune bazele unei noi constructii politice de centru-dreapta. Noi consideram ca este o obligatie democratica si morala de a continua sa reprezentam cetatenii romani care ne-au votat, dupa ce conducerea PNL a decis sa nu-i mai reprezinte, ci sa fie a cincea roata la caruta PSD. Este o necesitate politica. Nu exista nicio formatiune politica, cu adevarat de centru-dreapta", spunea Ludovic Orban.

Numele noii formatiuni este ,,Forta Dreptei", numele motiunii cu care Orban s-a prezentat la congresul PNL.

,,Acest nume si programul politic e un angajament sa punem in practica programul de reforme, de modernizare. Doctrina e o sinteza moderna a tuturor ideilor, valorilor si solutiilor validate de timp din marile curente de gandire de centru-dreapta - liberalism, conservatorism si crestin-democratie", a adaugat Orban.

,,Astazi vom semna actul constitutiv si luni vom depune documentele de inregistrare a partidului Forta Dreptei la Tribunalul Bucuresti. Am decis ca initiatorii sa fie parlamentarii, din motive de procedura, pentru ca daca am fi initiat partidul cu toti cei care vor sa vina probabil ar fi fost extem de complicat din punct de vedere procedural si ar fi durat mult mai mult. Obiectivul nostru pe 2022 este foarte ambitios, dorim sa construim un partid cu larga aderenta in societate, sa avem cel putin 25.000 de membri, sa avem organizatii in toate judete", a mai spus Ludovic Orban.

Acesta este convins ca si alti parlamentari vor veni in partid: ,,Starea de nemultumire in grupurile parlamentare ale PNL este in crestere constanta".

Sursa : www.mediafax.ro