06 iun 2018 - Tribunale

Reactia lui Baluta, dupa ce TMB a anulat taxa de salubrizare. Primarul Sectorului 4 sustine ca are nevoie de bani ca sa construiasca scoli si gradinite

Primarul Sectorul 4, Daniel Băluţă, a precizat că va ataca decizia Tribunalului Bucureşti de a suspenda hotărârea consiliului local cu privire la taxa de salubrizare, care a fost crescută, în luna ianuarie, de la 5 la 12 lei. Reacţia edilului vine după ce PNL sector 4 a anunţat decizia TMB.

,,Hotararea nu a fost comunicata oficial catre noi. Dupa comunicare, vom face recurs. Este doar o etapa procesuala. Cand vom avea o decizie definitiva, o vom aplica cu strictete, asa cum se intampla de altfel in privinta tuturor sentintelor pronuntate in dosarele in care Primaria Sectorului 4 este parte. Salubrizarea este un serviciu de utilitate publica si trebuie platita. Peste tot in lume exista aceasta taxa. Bani care pot fi folositi pentru proiecte importante pentru toti cetatenii. Nu este posibil ca un partid, de orice fel, cu atat mai mult liberal, sa indemne cetatenii sa incalce legea si sa nu isi plateasca taxele. Nu opunandu-te tuturor proiectelor bune castigi electoratul, ci venind cu proiecte viabile si bine gandite. PNL arunca la gunoi investitii importante", a declarat Daniel Baluta, primarul Sectorului 4, prin intermediul unui comunicat de presa. Potrivit sursei citate, primaria sectorului 4 pierdut zeci de milioane de euro din cauza persoanelor care nu si-au platit aceasta taxa. "Primaria Sectorului 4 pierde anual 10.000.000 de euro de la buget din cauza celor care nu platesc taxa de salubrizare. Cu aceasta suma pot fi construite in sector 20 de gradinite, 25 de scoli sau un spital. Din 50.000 de firme care au sediul social in Sectorul 4, doar 4.000 au platit anul trecut taxa de salubrizare", reiese din comunicatul institutiei. Reactia edilului vine dupa ce Partidul National Liberal a anuntat, miercuri, ca au obtinut anularea taxei, dupa ce au actionat in instanta consiliul local al sectorului 4. "PNL a reusit sa faca dreptate cetatenilor din Sectorul 4! Partidul National Liberal Filiala Sector 4 a obtinut in prima instanta anularea taxei de salubritate impusa in mod nedrept de catre Adiministratia Baluta si Alianta PSD-ALDE-PMP-PPUSL. Ne asteptam ca Primarul si acolitii sai sa conteste decizia Tribunalului Bucuresti, ignorand nemultumirile cetatenilor din sectorul pe care il conduc, dar avem speranta ca aceasta hotarare istorica data astazi sa ramana definitiva", reiese dintr-o postare pe Facebook a PNL Sector 4. In luna ianuarie, Primaria Sectorului 4 aproape a triplat taxa de salubrizare de la 5 lei la 12 lei de persoana. Taxa de salubrizare a fost stabilita in urma hotararii Consiliului Local al Sectorului 4 nr. 347/18.12.2017, in cuantum de 12 lei de persoana/luna pentru persoanele fizice, precum si in cuantum de 80 de lei/metru cub pentru persoanele juridice. De asemenea, un alt aspect invocat de conducerea Primariei este suprataxa de mediu, in cuantum de 120 lei/tona de deseu pe care fiecare unitate teritoriala va trebui sa o achite pentru a se alinia la normele europene impuse in domeniu.

Sursa : www.gandul.info