04 iun 2020 - Tribunale

Mesajul preşedintei Tribunalului Timiş, Adriana Stoicescu, pentru politicieni: Întotdeauna aţi luptat cu corupţii altora, nicidecum cu ai voştri/ Nu vreţi să veniţi să faceţi munca noastră?

Autor: Eduard Popescu

Adriana Stoicescu, preşedinta Tribunalului Timiş, a postat pe Facebook, joi, un mesaj prin care îi acuză de ipocrizie pe politicienii români. "Într-o bătaie de joc nesfârşită, absolut toate partidele ce s-au perindat pe la guvernare au avut drept ţel măreţ modificarea legilor justiţiei", a scris judecătoarea , care consideră că singurul scop al clasei politice este acela de a duce puterea judecătorească înapoi în timp.

Redăm integral, în cele ce urmează, postarea de pe Facebook a judecătoarei Adriana Stoicescu, preşedinte al Tribunalului Timiş:

 

Infinita ipocrizie a politicienilor nu conteneşte a uimi.

După ce au fost rezolvate toate problemele ţărişoarei, am învins virusul în luptă dreaptă şi suntem pe cale să salvăm şi alte planete, urmează cea mai importantă problemă : justiţia.

Într-o bătaie de joc nesfârşită, absolut toate partidele ce s-au perindat pe la guvernare au avut drept ţel măreţ modificarea legilor justiţiei.

În fapt, singurul scop al politicienilor, uniţi în cuget şi în simţiri, pare a fi acela de a duce puterea judecătorească înapoi în timp.

Umilită, călcată în picioare, nebăgată în seamă.

Şi mai ales, docilă.

Numirea politică a procurorilor de rang înalt nu le este suficientă.

Trebuie musai numiţi şi judecătorii în acelaşi mod.

Apoi vor veni, probabil, alte propuneri menite să le asigure politicienilor liniştea mult visată.

Elanul politicienilor nu este greu de înţeles.

După ce luni de zile şi-au smuls părul din cap că secţia specială urmează să nenorocească magistraţii incomozi, azi, aceiaşi politicieni experţi văd în SIIJ cooperativa Nufărul, de parcă toată ţara ar musti de corupţie în rândul magistraţilor.

Nici un cuvânt despre faptul că este unica structură a căror procurori pe funcţii de execuţie, dar şi cei cu funcţii de conducere, sunt numiţi de Consiliul Superior al Magistraturii.

Întotdeauna au luptat cu corupţii altora, nicidecum cu ai lor.

Întotdeauna Curtea Constituţională a fost o instituţie perfectă când deciziile le sunt favorabile şi devine o instituţie desuetă şi de netolerat când deciziile nu convin politicienilor.

Întotdeauna avizele CSM sunt doar consultative, iar factorul politic oricum nu dă doi bani pe ele.

Întotdeauna justiţia trebuie apărată de ea însăşi şi nu de legile haotice, contradictorii şi de neînţeles care transformă activitatea judecătorilor într-un hei rup continuu.

Ne-am săturat de experimente pe seama magistraţilor.

Apetenţa politicienilor pentru a măcelări non stop legile justiţiei trebuie să înceteze.

Sau, mai bine, nu vreţi să veniţi să faceţi munca noastră?

Atunci probabil ar fi linişte….