20 mar 2023 - Tribunale

Medvedev ameninta Tribunalul de la Haga dupa mandatul de arestare emis pe numele lui Putin: "toata lumea umbla sub Dumnezeu si sub rachete"

Fostul preşedinte al Rusiei, Dmitri Medvedev, a ameninţat cu un atac cu rachete asupra Curţii Penale Internaţionale din Olanda, după ce aceasta a emis un mandat de arestare pe numele lui Vladimir Putin.

"Toata lumea umbla sub Dumnezeu si sub rachete. Este destul de posibil sa ne imaginam un scenariu in care o nava rusa stationata in Marea Nordului ar putea lovi strategic tribunalul de la Haga cu o racheta hipersonica Onyx", a scris Medvedev, care ocupa in prezent functia devicepresedinte al Consiliului de Securitate al Rusiei.

"Tribunalul este doar o biata organizatie internationala, nu populatia unei tari NATO. De aceea nu vor incepe un razboi. Le este frica. Si nimanui nu-i va parea rau pentru ei", a adaugat Medvedev, potrivit .

El a continuat prin a-i avertiza pe judecatorii Curtii Penale Internationale sa "se uite cu atentie la cer".

Margarita Simonyan, redactorul-sef al postului de televiziune RT al Kremlinului, a lasat sa se inteleaga ca Rusia ar putea lovi cu rachete o tara care il va aresta pe Putin.

"Mi-ar placea sa vad o tara care il va aresta pe Putin pentru a aplica decizia Curtii de la Haga", a scris ea. "In aproximativ opt minute. Sau oricat timp ii ia (unei rachete) sa zboare spre capitala sa".

Curtea Penala Internationala (CPI) a anuntat, vineri, emiterea unui mandat de arestare pe numele presedintelui Rusiei, Vladimir Putin, pentru presupusa responsabilitate in crime de razboi comise in Ucraina de la inceperea invaziei militare ruse.

Presedintele Rusiei "este suspectat ca ar fi responsabil de crime de razboi, prin deportarea ilegala a populatiei (copii) si transferul ilegal al populatiei (copii) din zone ocupate ale Ucrainei in Federatia Rusa. Crimele ar fi fost comise pe teritoriul ucrainean ocupat cel putin incepand cu data de 24 februarie 2022", subliniaza instanta judiciara.

Sursa : www.mediafax.ro