18 mai 2022 - Tribunale

Marea Britanie este deschisa la ideea unui tribunal penal international care sa il judece pe Putin

Marea Britanie este deschisă la ideea unui tribunal penal internaţional care să îi judece pe Vladimir Putin şi pe alţi lideri ruşi pentru războiul din Ucraina, spune ministrul britanic de Externe, Liz Truss.

The Guardian scrie ca declaratia a fost facuta pentru Times Radio.

,,Suntem foarte siguri in privinta faptului ca Putin si toti cei care s-au aflat in spatele crimelor de razboi ingrozitoare comise in Ucraina trebuie sa fie trasi la raspundere, iar noi colaboram foarte strans cu Curtea Penala Internationala. Am trimis sprijin in Ucraina pentru a ajuta la colectarea de probe, de la declaratii ale martorilor la probe video. Am vorbit cu guvernul ucrainean despre aceasta idee a unui tribunal. Suntem deschisi la ideea unui tribunal, o luam in considerare in prezent, dar ceea ce ne dorim este cea mai eficienta modalitate de a-i urmari in justitie pe acei oameni care au comis aceste crime de razboi ingrozitoare, inclusiv violuri, violenta sexuala, tintirea fara discriminare a civililor", a declarat Liz Truss.

Conform acesteia, daca tribunalul va contribui la realizarea acestui lucru, Marea Britanie ia in considerare cu siguranta posibilitatea de a-l sprijini.

Sursa : www.mediafax.ro