27 oct 2020 - Tribunale

Mandatul primarului Sibiului, Astrid Fodor, a fost validat de Tribunalul Sibiu

,,Admite apelul firmulat de intervenienta Fodor Astrid Cora impotriva incheierii civile 4411/16.10.2020 pronuntata de Judecatoria Sibiu pe care o schimba in tot, in sensul ca admite cererea formulata de petentul Biroul Electoral al Circumscriptiei Municipale Sibiu si, in consecinta, valideaza mandatul de primar al municipiului Sibiu al doamnei Fodor Astrid Cora, declarata aleasa la alegerile locale din data de 27 septembrie 2020. (...) Decizia este definitiva", transmite purtatorul de cuvant al Tribunalului Sibiu, Cornelia Elena Prundaru.

Primarul in functie al Sibiului, Astrid Cora Fodor, castigator al celui de-al doilea mandat, a depus, vineri, apel la decizia Judecatoriei Sibiu, care a invalidat mandatul, in baza unei decizii a Inaltei Curti, potrivit careia Fodor ar fi fost in incompatibilitate.

Judecatoria Sibiu a transmis, vineri, ca Astrid Cora Fodor a depus apel la decizia luata in urma cu o saptamana.

,,In dosarul nr. 9486/306/2020 avand ca obiect validarea mandatului de primar al municipiului Sibiu, se aduce la cunostinta publica faptul ca, la data de 23.10.2020, a fost depusa cererea de apel formulata de doamna Astrid Cora Fodor impotriva incheierii nr. 4411/16.10.2020, pronuntata de Judecatoria Sibiu in acest dosar", au transmis reprezentantii Judecatoriei Sibiu.

Judecatoria Sibiu a transmis ca a decis, in urma cu o saptamana, sa respinga cererea formulata de Biroul Electoral al Circumscriptiei Municipale Sibiu - nr. 1 pentru validarea mandatului de primar al Sibiului, atribuit lui Astrid Cora Fodor, in urma alegerilor locale desfasurate in data de 27 septembrie 2020.

Dupa invalidare, primarul Astrid Cora Fodor a spus ca a vorbit cu presedintele Klaus Iohannis, care a incurajat-o.

Astrid Cora Fodor a fost declarata incompatibila, dupa ce Instanta Suprema a dat castig de cauza ANI, printr-o decizie data in mai 2019. Starea de incompatibilitate a fost constatata cand Fodor era viceprimar, iar primar al Sibiului era Klaus Iohannis. Aceasta s-ar fi aflat, potrivit ANI, in stare de incompatibilitate in perioada 27 septembrie 2012 - 3 iulie 2014, intrucat a detinut si calitatea de membru in Consiliul de Administratie al Colegiului National "Samuel von Brukenthal" Sibiu si pe cea de membru in Consiliul de Administratie al Gradinitei de copii cu program prelungit nr. 37 Sibiu.

Sursa : www.mediafax.ro