10 ian 2019 - Tribunale

Magistratii Tribunalului Bucuresti retrimit dosarul mortii politistului Gigina la DNA

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis, joi, retrimiterea către Direcţia Naţională Anticorupţie a dosarului privind moartea poliţistului Bogdan Gigină, soluţia nefiind definitivă.

Judecatorii Tribunalului Bucuresti au hotarat, joi, restituirea catre DNA a dosarului privind moartea politistului Bogdan Gigina. Decizia poate fi atacata.

In data de 2 mai 2018, fostul ministru al Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a fost trimis in judecata in dosarul in care a fost cercetat pentru moartea politistului Bogdan Gigina, sub acuzatia de ucidere din culpa. Alaturi de el a fost trimis si administratorul firmei care executa lucrarile, precum si societatea.

Potrivit DNA, din probele de la dosar ar rezulta indicii ca ,,incalcand dispozitiile legale care reglementeaza insotirea demnitarilor, ministrul de interne Oprea Gabriel a dispus, pentru sine, sa beneficieze de insotire cu echipaje de politie rutiera cu titlu permanent, ca aceste echipaje sa fie formate atat dintr-un autoturism de politie rutiera (un agent si un ofiter de politie rutiera), cat si dintr-o motocicleta a politiei rutiere".

Sursa : www.mediafax.ro