21 oct 2022 - Tribunale

Lukasenko sustine ca suntem aproape de al III-lea Razboi Mondial. Europa vrea pentru Putin un tribunal special

Liderul din Belarus susţine că un nou război ar duce la distrugere tuturor, în timp ce ţările baltice vor un tribunal special care să judece crimele Rusiei în Ucraina.

,,Totul trebuie prevazut si trebuie sa ne temem de tot. Astazi, nimeni nu poate spune ca al III-lea Razboi Mondial nu va izbucni, suntem mai aproape ca niciodata de el.

Dar nu cred ca va exista, pentru ca pericolul este ca al III-lea Razboi Mondial sa duca la distrugerea tuturor. Ei bine, cine vrea sa moara astazi?", a declarat de presedintele bielorus Alexandru Lukasenko. Agentia rusa Ria Novosti relateaza declaratia citand ziarul Sputnik.

Estonia: Tribunalul European pentru Crime din Rusia

Uniunea Europeana va discuta pozitia de adoptat cu privire la sprijinul acordat de Iran agresiunii ruse impotriva Ucrainei, dar ,,ar trebui, in egala masura, sa inceapa sa discute despre infiintarea unui tribunal special pentru crimele comise de Moscova in Ucraina", a declarat astazi premierul eston Kaja Kallas la inceputul celei de-a doua zile a summit-ului sefilor de stat ai Uniunii Europene.

,,Suntem in favoarea sanctiunilor impotriva Iranului, deoarece acesta participa la razboi. O vom discuta astazi si vom discuta si despre China si posibilele scenarii legate de aceasta ", a concluzionat Kallas.

Duminica, ministrii de externe ai Estoniei, Letoniei si Lituaniei au semnat o rezolutie comuna prin care solicita infiintarea unui tribunal special insarcinat sa judece crimele de agresiune ale Rusiei impotriva Ucrainei.

Sursa : www.mediafax.ro