10 nov 2021 - Tribunale

Google pierde o batalie antitrust cu UE, tribunalul mentine o amenda de 2,8 miliarde de dolari

Tribunalul UE a decis miercuri că Comisia Europeană a avut dreptate când a amendat Google pentru încălcarea normelor antitrust, în ceea ce reprezintă un moment de referinţă pentru politica UE, care ar putea avea un impact asupra modelelor de afaceri ale marilor jucători din domeniul tehnologiei.

Conform CNBC, hotararea vine dupa ce Comisia Europeana a apreciat, in 2017, ca Google si-a favorizat propriile servicii de comparare a preturilor si a amendat compania cu 2,42 miliarde de euro (2,8 miliarde de dolari) pentru incalcarea normelor antitrust. Google, unitate a Alphabet, a contestat afirmatiile la cea de-a doua instanta suprema a UE.

In plus, instanta a confirmat si amenda la 2,42 miliarde de euro.

Decizia poate fi atacata cu apel la cea mai inalta instanta a UE. Comisia Europeana si Google nu au fost disponibile imediat pentru comentarii.

Aceasta nu este prima data cand Tribunalul UE se pronunta asupra unui caz antitrust intentat de Comisia Europeana si indreptat impotriva unui gigant tehnologic.

In iulie 2020, camera a decis ca Comisia nu a reusit sa dovedeasca faptul ca guvernul irlandez a acordat un avantaj fiscal companiei Apple - asta dupa ce institutia cu sediul la Bruxelles a cerut Republicii Irlanda sa recupereze 13 miliarde de euro de la producatorul iPhone in 2016. Decizia instantei a insemnat o lovitura semnificativa pentru Margrethe Vestager, sefa UE in domeniul concurentei, si pentru echipa sa.

Sursa : www.mediafax.ro