15 mai 2019 - Tribunale

Dosarul lui Cristian Poteras, fost primar la Sectorul 6, trimis inapoi la DNA de magistratii Tribunalului Bucuresti

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis să trimită înapoi la procurori rechizitoriul dosarului în care fostul primar al Sectorului 6, Cristian Poteraş, a fost trimis în judecată pentru luare de mită. Decizia poate fi contestată.

,,In baza art. 346 alin. 3 lit. a Cpp dispune restituirea cauzei Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Directia Nationala Anticoruptie, Sectia de Combatere a infractiunilor Asimilate Infractiunilor de Coruptie. Cu drept de contestatie in termen de 3 zile de la comunicare", se arata in minuta instantei Tribunalului Bucuresti.

Procurorii DNA l-au trimis in judecata in luna decembrie 2018 pe Cristian Poteras, fostul primar al Sectorului 6, pentru luare de mita, pentru ca ar fi primit de la o societate comerciala 250.000 de euro pentru a emite autorizatii necesare unui proiect imobiliar. Poteras ar fi cerut si 15% din contravaloarea unor plati.

Totodata, a fost trimis in judecata si Constantin Iulian, la data faptei reprezentant al societatii S.C. Tettas S.R.L., sub aspectul savarsirii infractiunii de dare de mita, dar si S.C. TETTAS S.R.L. pentru dare de mita.

,,In perioada 2006 - 2007, inculpatul Poteras Constantin Cristian, in calitate de primar al sectorului 6 Bucuresti, a pretins de la reprezentantii unei societati comerciale inregistrate intr-o tara UE suma de 1.000.000 de euro, primind de la acestia, la data de 31 iulie 2007, suma de 250.000 euro. Banii respectivi au fost pretinsi si primiti in schimbul exercitarii atributiilor de serviciu referitoare la emiterea autorizatiilor necesare pentru dezvoltarea unui proiect imobiliar (autorizatii de demolare, certificat de urbanism si autorizatii de construire)", se arata in rechizitoriul procurorilor.

DNA mai arata ca in cursul anului 2009, Cristian Poteras, in aceeasi calitate, ar fi pretins de la Constantin Iulian si S.C. Tettas S.R.L. Bucuresti un procent de 15% din contravaloarea platilor efectuate, in schimbul exercitarii atributiilor de serviciu referitoare la atribuirea unor contracte de achizitie publica catre societatea mentionata si pentru efectuarea platilor pentru produsele furnizate si a primit de la acestia, prin intermediul unei alte firme, suma de 857.800 USD.

Sursa : www.mediafax.ro