02 dec 2019 - Tribunale

Dosarul Colectiv. Tribunalul Bucuresti a anuntat data la care va pronunta o decizie

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au anunţat, luni, că vor pronunţa o decizie în dosarul Colectiv pe 9 decembrie, soluţia nu va fi însă, definitivă. În ultimul cuvânt, cei doi angajaţi ISU au cerut achitarea pe motiv că nu au nicio legătură cu faptele de care sunt acuzaţi.

Magistratii au stabilit pronuntarea in dosarul Colectiv pentru luni, 9 decembrie. Decizia nu va fi definitiva.

In ultimul cuvant, cei doi angajati ISU, inculpati in dosarul Colectiv, Antonina Radu si Petrica George Matei, au cerut instantei achitarea.

,,Am fost surprinsa de acuzatii. Din 16 ianuarie 2015 faceam auditare, controale mai putin sau spre deloc. Aceasta tragedie mi-a marcat viata in cel mai rau posibil, m-au luat ca pe ultimul criminal. De la suspect am trecut imediat la inculpat. Dusa la Politia Capitalei, apoi la Targsor. A urmat un cosmar pentru mine. Si fetita mea de 9 ani are probleme, inclusiv la scoala. Cosmarul meu sper sa se termine aici si sa dispuneti achitarea mea", a spus Antonina Radu, plangand in fata instantei.

Petrica George Matei (celalalt angajat ISU inculpat in dosar) a spus, in ultimul cuvant in fata instantei, ca presa ,,i-a facut foarte mult rau".

,,Au trecut 4 ani si, de fiecare data cand citesc rechizitoriul, nu inteleg de ce sunt acuzat. (...) Am vazut si eu ce inseamna sa ai de-a face cu sistemul DNA, sa-ti trunchieze declaratiile. Procurorul mi-a pus declaratiile invers. DNA iti modifica declaratii, iar presa nu se documenteaza. (...) Inca sunt persoane care apeleaza si cer sfaturi de la mine in ceea ce priveste securitatea la incendiu. (...) ISU nu da autorizatii de functionare. (...) De ce ma acuzi pe mine ca am dat aprobare de functionare a clubului, cand eu nu am emis asa ceva? Repet, ISU nu da autorizatii, (...) eu nici nu stiam ca exista acel club. (...) Ma declar nevinovat, imi pare rau ca s-a intamplat asta, dar nu am nicio legatura cu ce s-a intamplat acolo", a spus Petrica Geprge Matei.

La randul lor, aparatorii celor doi angajati ISU au cerut in pledoariile finale achitarea acestora.

Procurorii au cerut, luni, pedeapsa cu inchisoarea orientata spre maxim pentru Antonina Radu si Petrica George Matei, angajatii ISU care ar fi ignorat, la verificari, neregulile din clubul Colectiv. Pedeapsa pentru faptele de care sunt acuzati (abuz in serviciu, uzurpare de calitati oficiale si exercitare necorespunzatoare a sarcinilor de serviciu) poate ajunge la 14 ani inchisoare.

Pedeapsa cu executarea au cerut, la dezbaterile din zilele trecute, si pentru fostul primar Cristian Piedone (15 ani) si pentru cei trei patroni ai Clubului Colectiv (peste 10 ani pentru fiecare).

Sursa : www.mediafax.ro