20 iun 2019 - Parchete

Zi decisiva pentru Laura Kovesi

Emotii mari pentru fosta sefa DNA Laura Kovesi (foto), in prezent procuror la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Fosta sefa a parchetului anticoruptie va afla in 24 iunie daca va fi sanctionata disciplinar.Astfel, Sectia pentru procurori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii se va pronunta in 24 iunie in dosarul in care

Inspectia Judiciara a exercitat actiune disciplinara fata de Laura Kovesi pentru ca nu a respectat confidentialitatea lucrarilor si a inserat intr-un comunicat de presa pasaje din discutii ce vizau dosarul familiei Cosma, acestea fiind probe in respectiva cauza.

Iata comunicatul Inspectiei Judiciare din 14 septembrie 2018:

“Inspectia Judiciara a exercitat actiunea disciplinara fata de doamna Laura Codruta Kovesi, la data faptei procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie pentru nerespectarea (…) confidentialitatii lucrarilor care au acest caracter, precum si a informatiilor de aceeasi natura de care a luat cunostinta in exercitarea functiei, cu exceptia celor de interes public, in conditiile legii, abatere disciplinara prevazuta de art. 99 lit. j) din Legea nr. 303/2004. Inspectorii judiciari au retinut ca procurorul a inserat in comunicatul de presa nr. 126/VIII/3/2018 pasaje din inregistrarile discutiilor purtate la sediul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Ploiesti, despre care a luat cunostinta in exercitarea functiei si care constituiau probe intr-un dosar inregistrat la Directia Nationala Anticoruptie - Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie”.

Sursa : www.juri.ro