03 apr 2020 - Parchete

Val de plângeri pentru zădărnicirea combaterii bolilor în cazul celor ce au ieşit din case, deşi se aflau în carantină sau izolare

Autor: Eduard Popescu

La Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 sunt înregistrate tot mai multe dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor, vizate de cercetări fiind persoane care nu au respectat măsurile de izolare sau carantină şi au ieşit din case. Printre cei anchetaţi sunt şi doi angajaţi ai poştei care i-au solicitat unei persoane aflate în carantină, în mod repetat, să coboare în stradă pentru a-şi ridica corespondenţa.

Vineri, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti au fost înregistrate trei dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor, prevăzută de art. 352 din Codul penal. 

Astfel, persoane ce aveau oligaţia de a se afla în izolare la domiciliu pe raza sectorului 5 şi-au părăsit locuinţele, sub diverse pretexte. Spre exemplu, un bărbat a motivat că merge la muncă, în timp ce un altul, întors recent din Marea Britanie, şi-a însoţit soţia la dentist. 

Într-o altă cauză, se efectuează cercetări după ce o persoană a reclamat faptul că doi angajaţi ai poştei, respectiv dirigentele şi factorul poştal al unei unităţi poştale de pe raza sectorului 5, au refuzat în mod repetat să predea corespondenţa, chemând-o în stradă pentru ridicarea acesteia, deşi respectiva persoană era în izolare la domiciliu. 

În toate cauzele, cercetările se efectuează de Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul secţiilor de poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti. 

Zilele trecute, un bărbat s-a ales cu dosar penal după ce a ieşit din carantină ca să ridice un colet de la un curier aflat la câteva sute de metri distanţă de casa sa. Mai multe detalii sunt aici