13 iun 2019 - Parchete

Tulus, cariera pe model Lazar

Procurorul ex-DNA Doru Tulus (foto stanga) a convins Sectia pentru procurori din Consiliul Superior al Magistraturii invocand un argument care aminteste de un moment important in cariera fostului Procuror General Augustin Lazar (foto dreapta).

Marti, 11 iunie 2019, CSM a publicat Hotararea nr. 473 din 28 mai 2019, prin care Sectia pentru procurori a aprobat prelungirea cu 6 luni (incepand cu 1 iunie 2019) a delegarii lui Tulus in functia de executie pe care o ocupa la nivelul Parchetului de pe langa Tribunalul Caras-Severin.

Pe langa argumentul circumstantial legat de faptul ca sunt vacante un post de conducere si 5 de executie la PT Caras-Severin, Sectia pentru procurori a retinut ca Doru Florin Tulus si-a motivat cererea pe baza faptului ca

la respectiva unitate de parchet „au fost inregistrate cauze complexe de evaziune fiscala si de coruptie si un caz complex de braconaj arheologic”.

Cazul de braconaj arheologic aminteste de dosarul „Aurul dacic”, instrumentat de catre Augustin Lazar pe vremea cand acesta activa la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Alba-Iulia. Desi Lazar a prezentat acest dosar ca pe un moment de referinta in cariera sa, cauza s-a soldat doar cu achitari, condamnari cu suspendare si incetari ale procesului pe motiv de prescriptie.

Hotararea nr. 473/2019 a Sectiei pentru procurori din CSM

Sursa : www.juri.ro