22 mai 2018 - Parchete

Seful DNA Ploiesti, audiat la Parchetul General. Lucian Onea, urmarit penal

Lucian Onea, şeful Direcţiei Naţionale Anticorupţiei Ploieşti, a ajuns, marţi, la Parchetului General, unde a fost citat în calitate de suspect într-un dosar deschis ca urmare a unei plângeri penale formulate pe numele lui.

In aceeasi cauza este vizat si Mircea Negulescu, fost procuror DNA Ploiesti, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiacre.

Seful DNA Ploiesti a fost pus sub urmarire penala intr-un dosar privind falsificarea unor liste cu martori in cadrul unei anchete, urmand ca, marti, procurorii sa il instiinteze, potrivit surselor citate.

Procurorul sef DNA Ploiesti nu ar fi fost audiat pana in prezent in acest caz, aceasta fiind prima audiere.

Pe numele celor doi au fost depuse, la Parchetul General, mai multe plangeri de persoane pe care le-au anchetat. Unul dintre cei care au depus o sesizarea este fostul deputat Vlad Cosma.

Fostul deputat a depus pe 9 februarie o plangere impotriva procurorilor Giluela Diaconu, Alfred Savu, Lucian Onea si Mircea Negulescu. El ii acuza pe procurori de compromiterea intereselor justitiei, cercetare abuziva, represiune nedreapta, abuz in serviciu si constituirea de grup infractional organizat.

Postul Antena 3 a difuzat mai multe inregistrari prezentandu-l pe Vlad Cosma, care a aratat ca procurorii Mircea Negulescu si Lucian Onea au incercat sa inventeze dosare in baza unor "probe fabricate" unor oameni politici si de afaceri, printre care si lui Sebastian Ghita. Totodata, fostul deputat a dezvaluit cum procurorul DNA Ploiesti Lucian Onea i-ar fi cerut sa modifice anumite documente si probe care ar fi fost folosite ulterior in dosar.

Sursa : www.mediafax.ro