14 sep 2018 - Parchete

Raed Arafat, dupa audierea de la Parchetul General: Am fost in Minister. Nu s-a discutat de tentativa de lovitura de stat | VIDEO

Raed Arafat a declarat, vineri, după audierea de la Parchetul General, că la şedinţele la care a participat înainte de protestul din 10 august, nu se cunoştea că situaţia de la miting va escalada sau că va avea loc o tentativă de lovitură de stat.

,,Discutiile au fost toate despre coordonarea activitatii de interventie pentru situatii de urgenta. Asta a fost discutia: unde eram, cum am facut, pregatirea - acestea au fost singurele discutii. Nu pot sa spun absolut niciun repros. Iar in calitate de martor, nu pot sa dau amanuntele discutiei", a spus Raed Arafat, despre discutia cu procurorii militari de la Sectia Militara a Parchetului General.

Secretarul de stat in MAI a mai spus ca, la sedintele la care a participat, inainte de protestul din 10 august, nu s-a pus problema unei tentative de lovitura de stat.

,,Nu s-a discutat asa ceva, cel putin atunci. Nici vorba. Chiar nu se stia ca va aparea situatia care va aparea, la sedintele la care am participat. (...) Centrul de comanda este pe componente si e unul integrat, depinde de situatie. Eu am fost in Minister si am fost in componenta de situatie de urgenta. In componenta pentru situatie de urgenta am fost eu, impreuna cu inspectorul sef ISU si alti colegi de la DSU, care unii dintre ei acolo au locul de munca 24/24. E un centru activ tot timpul", a mai spus Raed Arafat.

Acesta a mai spus ca, la mitingul din 10 august, au fost 34 de echipaje medicale.

,,Initial, am avut 17 echipaje, din care trei, cu medic. Dupa ce a escaladat situatia, au fost suplimentate pana la 33-34 de echipaje. Initial, am avut trei medici pe masini, restul, personal paramedical. Dupa completarea echipajelor, am ajuns la zece medici si restul echipaje paramedicale. (...) S-a dat propunerea de suplimentare cand a crescut numarul peersoanelor care se prezentau. Propunerea mi-a dat-o inspectorul-sef al ISU Bucuresti. Dar suplimentarea nu a fost deodata, ci treptat, cate trei echipaje. (...) Cel putin la nivelul structurilor care au invervenit din partea noastra, au fost oameni expusi, pentru ca au lucrat si ei in conditii fara masca de protectie. Nu am informatii ca cineva sa fi suferit pe o durata care sa necesite ingrijiri medicale. Cel putin nu mi s-a adus la cunostinta.", a mai spus Raed Arafat.

Sursa : www.mediafax.ro