24 apr 2019 - Parchete

Procurorul militar Ionel Corbu si-a depus dosarul pentru sefia Parchetului General/ Acesta a instrumentat dosarul protestului din 10 august

Procurorul militar Ionel Corbu, cel care a instrumentat dosarul privind mitingul din 10 august 2018, şi-a depus candidatura pentru funcţia de procuror general, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse din cadrul Ministerului Justiţiei. Până în prezent, doi candidaţi şi-au depus dosarul.

Surse din cadrul Ministerului Justitiei au precizat, pentru MEDIAFAX, ca Ionel Corbu, prim procuror al Parchetului Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti, si-a depus candidatura pentru functia de sef al Parchetului General. Ionel Corbu s-a ocupat de dosarul privind mitingul din 10 august.

Aceasta este a doua candidatura depusa la sediul Ministerului Justitiei.

Procurorul Gabriela Scutea, respinsa Tudorel Toader la interviul de selectie pentru functia de procuror general, si-a depus, miercuri, o noua candidatura, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare. Vineri este ultima zi in care se pot depune dosarele.

Tudorel Toader a anuntat pe 10 aprilie reluarea procedurii de selectie a viitorului procuror general, dupa ce, a spus el, niciunul dintre cei patru candidati nu a indeplinit conditiile necesare pentru a conduce Ministerul Public.

La runda anterioara de interviuri pentru sefia Parchetului General au participat: procurorul general Augustin Lazar, care-si incheie pe 27 aprilie mandatul de procuror general si iese la pensie, procurorul DIICOT Marian Drilea, fostul sef al DIICOT Daniel Horodniceanu si fosta adjuncta a Laurei Codruta Kovesi, procurorul Gabriela Scutea.

In perioada 12 aprilie - 8 mai se va face selectia procurorilor iar candidatii pot depune cereri de inscriere pana pe 25 aprilie la directia de resurse umane din cadrul ministerului., anunta Ministerul Justitiei pe site-ul sau.

Lista candidatilor care indeplinesc conditiile de participare la interviu se va afisa pe 2 mai pe pagina de internet a ministerului iar in perioada 6-7 mai, cei admisi vor sustine un interviu cu ministrul Justitiei, alaturi de care se vor afla cei doi secretari de stat.

Sursa : www.mediafax.ro