10 sep 2019 - Parchete

Procuroarea Florentina Mirica, la judecata pentru abaterile disciplinare

Procuroarea ex-DNA Florentina Mirica (foto) – care acum activeaza la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti – are de dat socoteala pentru trei acuzatii.

Este vorba despre trei abateri disciplinare pentru care Inspectia Judiciara a exercitat actiunea disciplinara impotriva ei (click aici pentru a citi).

Dosarul Florentinei Mirica va fi discutat de Sectia pentru procurori in materie disciplinara in sedinta de

miercuri, 11 septembrie 2019, incepand cu ora 12:00.

Abaterile disciplinare de care este acuzata Mirica, prevazute de art. 99 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor:

- lit. a: „manifestari care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu”;

- lit. j: „nerespectarea confidentialitatii lucrarilor care au acest caracter, precum si a altor informatii de aceeasi natura de care a luat cunostinta in exercitarea functie, cu exceptia celor de interes public, in conditiile legii”;

- lit. m: „nerespectarea in mod nejustificat a dispozitiilor or deciziilor cu caracter administrativ dispuse in conformitate cu legea de conducatorul parchetului ori a altor obligatii cu caracter administrativ prevazute de lege sau regulamente”.

Mai exact, Florentina Mirica este acuzata de catre Inspectia Judiciara ca a incalcat mai multe dispozitii din Legea nr. 303/2004, precum si din Codul deontologic al judecatorilor si procurorilor prin expresiile utilizate intr-un e-mail adresat tuturor procurorilor din DNA cu privire la probitatea profesionala a sefului Sectiei de combatere a coruptiei din cadrul DNA, Danut Volintiru.  Inspectia a mai retinut ca, prin postarea rechizitoriul dosarului cunoscut opiniei publice sub numele de DIPI2 in reteaua de intranet, Mirica a incalcat Regulamentul de ordine interioara al DNA, precum si ca a transferat de pe e-mailul institutiei pe e-mailul personal o serie de documente, inclusiv documente privind dosarul DIPI2 care permit dezvaluirea unor date confidentiale.

Sursa : www.juri.ro