11 feb 2019 - Parchete

Prima plecare de la Sectia pentru investigarea magistratilor

Lumea Juridica prezinta in exclusivitate prima plecare din Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Una dintre procuroarele numite anul trecut in functie de executie a decis sa paraseasca sectia.

Este vorba despre procuroarea Codruta Chindea (foto), venita la sectia speciala din PICCJ de la Parchetul Curtii de Apel Brasov. Aceasta a formulat cerere de incetare a activitatii la Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie, urmand ca cel mai probabil sa se intoarca la parchetul din Brasov.

Solicitarea procuroarei Codruta Chindea va fi discutata joi, 14 februarie 2019, de Sectia pentru procurori a CSM, figurand la punctul 4 al ordinii de zi:

“Cererea formulata de catre doamna CHINDEA CODRUTA SIMONA de incetare a activitatii in cadrul Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie - Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie”.

Procuroarea Codruta Chindea este cea care

a decis recent sa inchida dosarul in care vizat era procurorul Radu George Bucurica, fost prim-procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Oravita, in prezent la Parchetul de pe langa Tribunalul Caras-Severin. Prin ordonanta din 15 ianuarie 2019, din dosarul 395/P/2018, Chindea a dispus solutia de clasare in dosarul in care procurorul Radu George Bucurica a fost acuzat de hartuire sexuala, hartuire si folosirea abuziva a functiei in scop sexual, dupa cum urmeaza:

-hartuire sexuala, prev. de art. 223 alin. 1 Cod penal, solutie dispusa in temeiul art. 16 alin. 1 lit. b) din Codul de procedura penala - “fapta nu este prevazuta de legea penala ori nu a fost savarsita cu vinovatia prevazuta de lege”;

-hartuire, prev. de art. 208 alin. 1 Cod penal, solutie dispusa in temeiul art. 16 alin. 1 lit. b) din Codul de procedura penala - “fapta nu este prevazuta de legea penala ori nu a fost savarsita cu vinovatia prevazuta de lege”;

-folosirea abuziva a functiei in scop sexual, prev. de art. 299 alin. 1 Cod penal, solutie dispusa in temeiul art. 16 alin. 1 lit. a) din Codul de procedura penala - “fapta nu exista”.

Ordonanta de clasare dispusa de procuroarea Codruta Chindea in dosarul de hartuire sexuala al procurorului George Bucurica

Sursa : www.juri.ro