08 sep 2023 - Parchete

Parchetul spaniol, plangere impotriva lui Luis Rubiales

Parchetul spaniol a depus o plângere împotriva preşedintelui suspendat al Federaţiei Spaniole de Fotbal, Luis Rubiales, "pentru infracţiuni de agresiune sexuală şi constrângere” faţă de Jennifer Hermoso, potrivit unui comunicat citat de CNN.

Plangerea deschide calea pentru inceperea unei anchete oficiale impotriva lui Rubiales si pentru strangerea de probe, care ar putea duce la acuzatii.

"Jenni Hermoso s-a referit, de asemenea, in declaratia sa, la faptul ca atat ea, cat si persoanele din jurul ei au suferit presiuni constante si repetate din partea lui Luis Rubiales si a anturajului sau profesional", se arata in comunicatul de presa al procuraturii.

"Procurorul considera ca aceasta hartuire ar putea constitui o infractiune de constrangere", se mai arata in comunicat, adaugand ca "solicita sa se ceara informatii autoritatilor australiene cu privire la clasificarea infractiunilor impotriva libertatii sexuale in dreptul lor penal".

CNN a contactat Federatia Spaniola de Fotbal pentru a afla daca Luis Rubiales are vreo aparare legala, dar aceasta a precizat ca nu are detalii in acest sens, deoarece Rubiales - care a fost suspendat de FIFA - nu poate folosi resursele juridice ale RFEF.

Parchetul spaniol a deschis o ancheta in cazul lui Rubiales la 28 august, precizand ca o va contacta pe Hermoso in termen de doua saptamani pentru a o "informa cu privire la drepturile sale in calitate de victima a unei presupuse infractiuni de agresiune sexuala".

Rubiales a fost deja suspendat de FIFA pentru 90 de zile. Cu toate acestea, el nu a demisionat, iar procedurile interne sunt inca in curs de desfasurare.

Sursa : www.mediafax.ro