03 nov 2018 - Parchete

Parchetul General publica lista de documente cerute de Ministerul Justitiei lui Lazar pentru candidatura din 2016: Procedura, legala

Parchetul General publică, pe site-ul instituţiei, documentele care arată criteriile, condiţiile şi documentele pe care Ministerul Justiţiei le-a solicitat lui Augustin Lazăr, în aprilie 2016, când a candidat pentru funcţia de procuror general, pentru a demonstra că procedura a fost legală.

,,Urmare a afirmatiilor manipulatorii lansate in mass-media, aratam care au fost ,,Criteriile, conditiile si documentele solicitate de catre Ministerul Justitiei pentru desfasurarea procedurii de numire, in aprilie 2016, a procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - procedura legala si transparenta", se arata pe site-ul Parchetului General.

Intre documentele prezentate se numara adresa formulata de ministrul Justitiei de la acea vreme, Raluca Pruna, si lista criteriilor si calendarul procedurii de recrutare pentru ocuparea functiei de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

In adresa transmisa de Pruna se arata ca un candidat trebuie sa aiba un dosar care sa contina CV, o scrisoare de intentie.

Precizarile vin dupa ce ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat ca procurorul general ar fi trebuie sa raspunda daca acuzatiile la adresa sa sunt sau nu adevarate, precizand ca el, daca ar fi fost ministru al Justitiei la momentul respectiv si primea un dosar incomplet, nu l-ar fi primit deloc.

"Ar fi trebuit sa spuna daca afirmatiile facute sunt sau nu adevarate. Adica noi riscam sa tragem concluzii ianinte de a vedea daca spusele sunt adevarate sau nu. Legea spune care sunt piesele ce trebuie cuprinse in dosar si se primeste doar un cv la email in dosarul atasat. Daca nu era complet dosarul eu personal, ca ministru, nu primeam dosarul. Sigur pot fi aduse si multe alte argumente", a declarat Tudorel Toader, la intrarea in CSM.

Ministrul Justitiei a declansat procedura de revocare a procurorului general Augustin Lazar in 24 octombrie.

Sursa : www.mediafax.ro