26 sep 2018 - Parchete

Parchetul General anunta ca bugetul pe 2018 pentru instrumentarea dosarelor penale a fost diminuat

Parchetul General informează că toate creditele bugetare aprobate pentru 2018 pentru bunuri şi servicii au fost diminuate cu 10.000 de lei, fapt ce are consecinţe asupra activităţii unităţilor de parchet, mai ales pentru că multe dintre cheltuieli vizează instrumentarea dosarelor penale.

,,Potrivit prevederilor Ordonantei de urgenta nr. 78/2018 a Guvernului cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2018, creditele bugetare aprobate pentru Ministerul Public pentru anul 2018 la titlul de cheltuieli "Bunuri si servicii" au fost diminuate cu suma de 10.000 mii lei, cu consecinte asupra activitatii unitatilor si structurilor de parchet, reducerea bugetara fiind distribuita proportional intre acestea", au precizat reprezentantii Parchetului General, printr-un comunicat de presa.

In aceste conditii, ordonatorii de credite din cadrul Parchetului urmeaza sa solicite, la prima rectificare, sumele necesare restabilirii echilibrului bugetar.

,,Intrucat o pondere importanta in aceasta categorie de cheltuieli o au cele care vizeaza instrumentarea dosarelor penale (expertize judiciare, tehnice si contabile solicitate in dosare penale, traducerile impuse de rezolvarea dosarelor, inclusiv rechizitoriile in dosarele penale in care sunt implicati cetateni straini), ordonatorii secundari si tertiari de credite din cadrul Ministerului Public urmeaza sa prioritizeze cheltuielile destinate activitatilor de urmarire penala, iar la prima rectificare bugetara sa fie solicitate sumele necesare restabilirii echilibrului bugetar", mai arata sursa citata.

Sursa : www.mediafax.ro