10 oct 2018 - Parchete

Parchetul Genera anunta ca la discutia cu procurorii s-a vorbit de protocoalele incheiate cu SRI: Sunt metodologii de uz intern

Parchetul General anunţă că la întâlnirea de miercuri cu şefii de parchete s-a discutat şi de protocoalele încheiate cu SRI, concluzia fiind aceea că ele nu au caracter normativ, ci sunt metodologii de lucru de uz intern. Anterior, vicepreşedintele CSM anunţa că nu s-a discutat de protocoale.

Miercuri, in cadrul intalnirii conducerii PICCJ cu procurorii generali ai parchetelor de pe langa curtile de apel, procurorii sefi ai Directiei Nationale Anticoruptie si Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism si cu membrii Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, s-a discutat despre necesitatea rezolvarii situatiilor care se pot ivi in practica in legatura cu institutia delegarii procurorului, ca urmare a modificarilor aduse Legii nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor si, respectiv, Legii nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, despre propunerea de preluare a posturilor de inspectori antifrauda in schema Ministerului Public, dar si despre aspecte legate de amplasarea procurorului in sala de judecata.

Parchetul General precizeaza, intr-un comunicat de presa remis miercuri MEDIAFAX, ca la intalnirea a fost discutata si tema protocoalelor incheiate cu Serviciul Roman de Informatii, "concluzia desprinsa fiind ca acestea reprezinta metodologii de lucru de uz intern, elaborate pe baza legilor in vigoare, care nu au caracter normativ".

Precizarile Parchetului General vin in contextul in care vicepresedintele CSM, Codrut Olaru, a declarat ca la intrevedere nu au fost mentionate protocoalele secrete pentru ca nu pot avea puncte de vedere personale.

Intrebat de catre jurnalisti daca s-a discutat si modificarea codurilor penale, seful Sectiei de procurori din cadrul CSM a precizat ca nu ar vrea sa detalieze, insa a subliniat ca nu a fost abordat subiectul protocoalelor secrete.

,,Nu, nu s-a discutat (chestiunea protocoalelor, n.r.) si nu putem sa avem puncte de vedere personale pe aceasta problema, pentru ca datoria noastra ca procurori, ca reprezentanti ai Ministerului Public, ai Consiliului Superior - sa avem puncte de vedere institutional. Punctul de vedere al CSM il veti vedea probabil cu ocazia proximului plen in care se va discuta acest lucru, al a Ministerului Public - categoric, prin vocea procurorului general", a spus Codrut Olaru.

Sursa : www.mediafax.ro