20 iun 2021 - Parchete

Parchetul European are nevoie de 50 de procurori, desi are bugetul diminuat. Laura Codruta Kovesi: ,,Aceasta este intr-adevar o provocare uriasa"

Bugetul de venituri si cheltuieli pe 2021 al Parchetului European, condus de fosta sefa DNA Laura Codruta Kovesi, a fost diminuat cu 3,5 milioane de euro (aproape 8%) fata de cel initial.

,,Aceasta este intr-adevar o provocare uriasa. Trebuie sa decidem daca vrem sa fim politicieni sau diplomati sau daca vrem sa fim procurori. (...) Exista doua viziuni. Una este viziunea diplomatilor: sa incepem, sa vedem, sa o luam treptat. Dar acest lucru este in conflict cu viziunea procurorilor. Pentru ca vrem, cu totii, sa facem o treaba buna si stim de ce avem nevoie pentru asta. Avem nevoie de un buget suficient pentru a avea resurse suficiente. Inca nu avem resurse suficiente. Avem nevoie de mai multi angajati, de cel putin inca 50 de persoane aici, in Luxemburg, pentru a putea avea mai multi analisti de caz si anchetatori financiari si pentru a face fata tuturor cazurilor pe care le vom primi", a spus Laura Codruta Kovesi.

Aceasta a afirmat ca spera ca pentru anul viitor va obtine mai multe resurse si ca se va lupta pentru asta.

,,Am primit mai multi bani, dar nu am primit aprobarea de a angaja mai multi oameni. Deci, ce ar trebui sa fac? Sa cumpar flori pentru birou? Nu, ar trebui sa folosim banii intr-un mod intelept. Ar trebui sa folosim banii pentru a angaja mai multi oameni, deoarece trebuie sa avem mai multi oameni", a mai spus Kovesi.

Parchetul European are deja peste 300 de cazuri inregistrate.

Sursa : www.mediafax.ro