02 sep 2021 - Parchete

,,Nu in mandatul meu". Numirea sefilor de parchete pusa pe ,,hold"

Soluţia desfiinţării SIIJ este un proiect de lege în procedură de urgenţă, cont de recomandările Comisiei de la Veneţia, iar numirea în funcţiile de conducere la vârful parchetelor nu va avea loc în mandatul meu, spune ministrul interimar al Justiţiei, Lucian Bode.

"Desfiintarea SIIJ ramane o prioritate, ne-am asumat acest lucru in programul de guvernare si e o conditie esentiala pentru ridicarea MCV. Solutia o stim cu totii. Doar cine nu vrea nu o vede. Solutia este un proiect solid care sa tina cont de recomandarile Comisiei de la Venetia, care sa fie dezbatut de urgenta in Parlament si care sa contina consensul unei majoritati parlamentare", spune Lucian Bode.

El afirma ca numirea in functii de conducere la varful parchetelor nu va avea lor in timpul mandatului sau, care este unul interimar, de maximum 45 de zile.

,,Am solicitat specialistilor din Ministerul Justitiei un punct de vedere si sunt convins ca in cel mai scurt timp, structurile de specialitate vor publica un anunnt in acest sens", conchide Bode.

Fostul ministru al Justitiei, Stelian Ion, a declarat, joi, la finalul mandatului incetat prin remaniere, ca miza reala pentru care a fost demis este numirea procurorilor de rang inalt.

Sursa : www.mediafax.ro