11 sep 2019 - Parchete

Ministerul Public, seminar pentru prevenirea genocidului

Ministerul Public a organizat la Iasi, in perioada 9-11 septembrie 2019, primul seminar regional pentru prevenirea genocidului si atrocitatilor in masa.

La eveniment a participat si Razvan Horatiu Radu (foto), procuror general adjunct al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Seminarul este organizat in colaborare cu Institutul Auschwitz pentru Pace si Reconciliere (AIPR), cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe.

In deschidere, procurorul Horatiu Radu

„a subliniat importanta consolidarii formarii profesionale a expertilor romani implicati in investigatii penale si atentia pe care Ministerul Public o acorda investigatiilor realizate in astfel de cazuri”.

Comunicatul PICCJ:

„Biroul de informare si relatii publice din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie este abilitat sa aduca la cunostinta opiniei publice urmatoarele:

In perioada 9-11 septembrie 2019 Ministerul Public si Institutul Auschwitz pentru Pace si Reconciliere (A.I.P.R.), cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe, organizeaza la Iasi primul seminar regional dedicat prevenirii genocidului si atrocitatilor in masa, actiune subsumata Retelei nationale pentru prevenirea genocidului si cercetarea multidisciplinara a gropilor comune.

Cu prilejul deschiderii seminarului, domnul procuror general adjunct Razvan Horatiu Radu a subliniat importanta consolidarii formarii profesionale a expertilor romani implicati in investigatii penale si atentia pe care Ministerul Public o acorda investigatiilor realizate in astfel de cazuri.

Seminarul urmareste analizarea conceptelor de genocid, atrocitate, precum si a proceselor prin care are loc genocidul. De asemenea va fi examinat rolul justitiei in societatile post conflictuale, acordand o atentie deosebita investigatiilor privind gropile comune si vor fi diseminate experientele directe ale vorbitorilor invitati din Bosnia Hertegovina si Romania.

Totodata seminarul isi propune incurajarea dialogului cu privire la memoria atrocitatilor din Romania din perioada Holocaustului si a comunismului”.

Sursa : www.juri.ro