04 sep 2023 - Parchete

Ministerul Justitiei, procedura de selectie pentru ocuparea unor posturi de conducere vacante din cadrul parchetelor

Ministerul Justiţiei a declanşat luni procedura de selecţie pentru ocuparea unor posturi de conducere vacante din cadrul parchetelor.

Potrivit unui comunicat al ministerului, este vorba despre 4 functii de procuror-sef de sectie in cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, 3 functii de procuror-sef de sectie in cadrul Directiei Nationale Anticoruptie si o functie de procuror-sef adjunct directie si trei functii de procuror-sef de sectie in cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism.

Reprezentantii ministerului precizeaza ca, in perioada decembrie 2022 - aprilie 2023, s-au desfasurat procedurile de selectie a candidatilor pentru functiile de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, procuror-sef al DirectieiNationale Anticoruptie, respectiv de procuror-sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism.

Totodata, in perioada aprilie - iunie 2023, s-a desfasurat procedura de selectie a candidatilor pentru functiile de prim-adjunct al procurorului general al PICCJ, adjunct al procurorului general al PICCJ, procuror-sef adjunct al DNA (2 functii) si procuror-sef adjunct al DIICOT (2 functii), in urma careia a ramas vacanta o functie de procuror-sef adjunct al DIICOT.

,,In ceea ce priveste celelalte functii de conducere, la nivel de procuror-sef de sectie, care fac obiectul numirii, reiese ca: functiile de procuror-sef de sectie in cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (4 functii), procuror-sef de sectie in cadrul Directiei NationaleAnticoruptie (3 functii) si procuror-sef de sectie in cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (3 functii) sunt vacante", transmite MJ.

Conform comunicatului, procedura de numire pe functiile mentionate mai sus este prevazuta de art. 144 alin. (1) din Legea nr. 303/2022: ,,sunt numiti de Presedintele Romaniei, la propunerea ministrului justitiei, cu avizul Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minima de 15 ani in functia de procuror sau judecator, pe o perioada de 3 ani, cu posibilitatea reinvestirii o singura data, in acelasi mod".

Anuntul publicat pe site, cu privire la declansarea concursului, contine date privind conditiile de inscriere, modul de desfasurare si calendarul procedurii de selectie, criteriile de evaluare utilizate in timpul interviului, timpul acordat pentru interviu, rolul si componenta comisiei de interviu.

Sursa : www.mediafax.ro