16 apr 2019 - Parchete

Fratele Ralucai Pruna vrea la un parchet mai mare

Procurorul Mihai Pruna (de la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti), fratele fostei ministre a Justitiei Raluca Pruna (foto), vrea sa lucreze la un alt parchet.

Cazul lui va intra in discutia Sectiei pentru procurori din Consiliul Superior al Magistraturii, in sedinta de joi, 18 aprilie 2019.

Mihai Pruna este cunoscut, printre altele, ca in 2011, pe cand activa la Parchetul Judecatoriei Sectorului 1, a inchis cu SUP dosarul persoanei care l-a agresat pe Victor Ciutacu, fara ca jurnalistul sa fie macar audiat. De asemenea, in octombrie 2016, Mihai Pruna a fost promovat de catre Procurorul General Augustin Lazar de la Parchetul Tribunalului Bucuresti direct la Parchetul General, unde i-a dat functia de sef de birou, apoi pe cea de sef de serviciu. Acelasi Lazar i-a obtinut de la CSM prelungirea delegarii pana in octombrie 2018.

Acum, Mihai Pruna

vrea sa se transfere de la Parchetul Tribunalului Bucuresti la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti. Sectia pentru procurori a CSM va discuta situatia lui Pruna si a altor 140 de procurori in sedinta de joi, 18 aprilie 2019, incepand cu ora 10:00.

Sursa : www.juri.ro