30 sep 2020 - Parchete

Dupa demisia de la DIICOT, Giorgiana Hosu trece la Parchetul General

Dupa ce a demisionat din functia de procuror-sef al DIICOT, Hosu va continua ca procuror la Parchetul General, acolo unde a mai lucrat in 2016.

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat transferul Giorgianei Hosu imediat dupa ce aceasta s-a retras din functia de sef al DIICOT.

Hosu a demisionat dupa ce sotul ei, fostul ofiter de politie Dan Hosu, a fost condamnat in prima instanta la trei ani de inchisoare cu suspendare.

Giorgiana Hosu a fost numita la sefia DIICOT in luna februarie 2020, cand conducea in calitate de interimar institutia. La propunerea ministrului Justititiei, Catalin Predoiu, presedintele Klaus Iohannis a acceptat-o pe Hosu fara sa tina cont de avizul negativ al CSM.

Numele lui Hosu se leaga atat de cazul Caracal, cat si de dosarul violentelor din 10 august.

Dupa lungi presiuni, Hosu a intors decizia procurorului de caz si a cerut redeschiderea anchetei in cazul fostilor sefi din jandarmerie.

Totusi, ea a trimis dosarul la instanta gresita. Curtea de Apel Bucuresti si-a declinat competenta, astfel ca Tribunal Bucuresti va fi cel care va decide daca fostii sefi din jandarmerie vor raspunde penal.

Sursa : www.mediafax.ro