29 dec 2021 - Parchete

Director de scoala acuzat ca si-a angajat fiica, dat pe mana Parchetului

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la faptul că un director de şcoală din Bucureşti şi-ar fi angajat fiica în unitate.

Potrivit ANI, institutia a sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie cu privire la existenta indiciilor referitoare la savarsirea infractiunii de folosire a functiei pentru favorizarea unor persoane. Directorul unei scoli din Capitala este acuzat ca ,,a indeplinit acte prin care s-a obtinut un folos patrimonial pentru fiica sa, respectiv a semnat si aprobat contractele de munca prin care fiica sa a fost angajata in cadrul Scolii Gimnaziale Herastrau Bucuresti".

ANI a mai stabilit ca directorul general al Directiei Generale Regionale a Finantelor Publice Ploiesti si un agent de la Sectorul de Frontiera Isaccea, judetul Tulcea, inregistreaza diferente nejustificate intre averea dobandita si veniturile realizate.

De asemenea, un functionar public din cadrul Primariei comunei Mihai Eminescu, judetul Botosani, este in conflict de interese administrativ, iar pentru alte cinci persoane ANI a stabilit ca s-au afltat in stare de incompatibilitate.

Este vorba de un functionar public in cadrul Primariei Musetesti, judetul Gorj, un consilier in cadrul Compartimentului juridic si stare civila al aparatului de specialitate al Primarului Halaucesti, judetul Iasi, un fost functionar public in cadrul Ministerului Educatiei, un agent principal din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane si un fost consilier asistent in cadrul aparatului de specialitate al Primarului Negrilesti, judetul Galati.

Sursa : www.mediafax.ro