28 iul 2021 - Parchete

Desfiintarea SIIJ, subiect al intalnirii dintre Kelemen Hunor si insarcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA. ,,Competentele ar trebui transferate Parchetului General"

,,Sectia Speciala de Investigatii in Justitie (SIIJ) a fost, printre altele, subiectul dialogului pe care l-am avut cu domnul David Muniz, Insarcinatul cu Afaceri al Ambasadei SUA la Bucuresti. Am subliniat in cadrul sedintei, ca toti membrii coalitiei sunt de acord cu desfiintarea Sectiei Speciale, singura intrebare este unde sa fie transferate competentele acestui departament special. Pozitia UDMR este foarte clara: competentele SIIJ ar trebui transferate Parchetului General. Acesta ar fi o modalitate corecta, si asemenea, ar fi extrem de importanta pentru cetateni, deoarece numai astfel se poate garanta ca judecatorul si procurorul raman independenti in proceduri si in decizie", anunta Kelemen Hunor.

El precizeaza ca la aceeasi intalnire a fost abordata si problema traficului de persoane, care afecteaza Romania.

,,Pentru eradicarea fenomenului este necesara o cooperare mai stransa intre institutiile statului, mai multe state europene, biserica, si organizatii nonguvernamentale", conchide Kelemen.

Sursa : www.mediafax.ro