17 mai 2019 - Parchete

Decizie pentru Kovesi si Uncheselu

Revocata in urma cu un an de la conducerea DNA si inculpata pentru luare de mita, abuz in serviciu si marturie mincinoasa, Laura Kovesi (foto) mai primeste si vesti bune.

In prezent procuror la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, fosta sefa Directiei Nationale Anticoruptie a aflat ca a fost selectata pentru a participa la un eveniment care va avea loc la sfarsitul lunii mai in Bucuresti.Aceeasi veste a primit-o si procurorul DNA Jean Uncheselu,

si acesta fiind selectat alaturi de fosta lui sefa, dar si de alti magistrati, printre care se mai numara judecatorul Ovidiu Daniel Galea de la Tribunalul Bihor sau Anca Tanasoiu de la PICCJ.

Concret, Laura Kovesi, Jean Uncheselu si alti magistrati au fost selectati de catre Institutul National al Magistraturii in vederea participarii la seminarul cu tema Engleza juridica care va avea loc intre 29-31 mai 2019 la Bucuresti.

Kovesi a mai primit o veste buna si in 3 aprilie 2019, atunci cand Inalta Curte de Casatie si Justitie a pronuntat solutia in dosarul in care fosta sefa DNA a contestat masura controlului judiciar dispus de procuroarea Adina Florea de la Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie. Dupa ascultarea partilor, judecatoarea Francisca Vasile a decis revocarea controlului judiciar impus Laurei Kovesi, astfel ca aceasta poate parasi tara, poate sa lucreze in cadrul PICCJ si sa vorbeasca cu presa. Fostei sefe DNA i se instituise controlul judiciar in dosarul in care a fost acuzata de luare de mita, abuz in serviciu si marturie mincinoasa in dosarul pornit in urma plangerii fostului deputat Sebastian Ghita privind modul in care a fost adus in tara ex-directorul Gelsor Nicolae Popa.

Hotararea INM

Sursa : www.juri.ro