12 sep 2019 - Parchete

Cine face parte din echipa de negociatori a PE pentru sefia Parchetului UE, la care candideaza si Laura Codruta Kovesi

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan a anunţat, joi, că echipa de negociatori a PE pentru şefia Parchetului UE, la care candidează şi Laura Codruţa Kovesi, este formată din preşedintele Comisiei de control bugetar, şi din preşedintele şi vicepreşedintele Comisiei LIBE.

,,Tocmai s-a decis echipa de negociatori ai Parlamentului European pentru pozitia de procuror-sef european. Acestia sunt: Monika Hohlmeier, presedinta Comisiei de control bugetar (CONT), PPE, Germania; Juan Fernando Lopez Aguilar, presedintele Comisiei pentru libertati civile, justitie si afaceri interne (LIBE), S&D, Spania; Maite Pagazaurtundua, vicepresedintele Comisiei pentru libertati civile, justitie si afaceri interne (LIBE), Renew, Spania", a scris pe Facebook europarlamentarul PNL Siegfried Muresan.

Liberalul a reinterat ca cei trei negociatori au ca obiectiv sustinerea Laurei Codruta Kovesi pentru functia de procuror-sef european.

,,Acestia vor negocia in numele Parlamentului European cu reprezentantii Consiliului. Mandatul lor este simplu si clar: Laura Codruta Kovesi este candidatul Parlamentului European pentru functia de procuror-sef european. Este singurul candidat al Parlamentului si este singura persoana pe care Parlamentului European o va accepta in pozitia de procuror-sef european", a adaugat Muresan.

Pe 25 iulie, eurodeputatul PNL Rares Bogdan declara, pentru MEDIAFAX, ca negocierile intre Parlamentul European si Consiliul UE cu privire la desemnarea procurorului-sef european, functie la care candideaza si Laura Codruta Kovesi, ar putea incepe dupa data de 20 septembrie.

Acesta a explicat ca , joi 12 septembrie, va avea loc sedinta Conferintei Presedintilor in care va fi validata componenta comisiei de negociere a PE, urmand ca intr-un dintre sesiunile plenare sa fie dat votul final. Prin urmare, dupa 20 sau 21 septembrie este posibil sa fie reluate negocierile cu Consiliul UE.

Potrivit acestuia, din echipa de negociere vor face parte presedintele Comisiei LIBE Juan Lopez Aguilar, parte a grupului S&D, din Spania, presedintele Comisiei CONT Monika Hohlmeier, parte a grupului Popularilor Europeni (PPE), din Germania si vicepresedintele Comisiei LIBE Maite Pagazaurtundua, parte a Renew Europe, din Spania.

Presedintele Parlamentului European David Sassoli a transmis, pe 18 iulie, o scrisoare catre Consiliul UE in care a reiterat sustinerea fata de Codruta Kovesi pentru functia de procuror-sef european, conform unui comunicat de presa al institutiei.

Sursa : www.mediafax.ro