18 mai 2018 - Parchete

ANI: Un senator PNL, in incompatibilitate. A fost sesizat parchetul

ANI anunţă că a sesizat parchetul în legătură cu starea de incompatibilitate în care s-ar fi aflat senatorul PNL Eleonora Hărău, menţionând că parlamentarul ar fi deţinut simultan calitatea de deputat şi funcţia de cenzor supleant la Ameritech SA, fără a menţiona acest lucru în declaraţiile de interese.

"Agentia Nationala de Integritate a constatat faptul ca Harau Eleonora-Carmen s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 20 decembrie 2012 - 21 decembrie 2016, intrucat a detinut simultan calitatea de deputat si functia de cenzor supleant la Ameritech SA. De asemenea ,Harau Eleonora-Carmen s-a aflat in incompatibilitate si in perioada 21 decembrie 2016 - 05 mai 2017, intrucat a detinut simultan calitatea de senator si functia de cenzor supleant la aceeasi societate comerciala", transmite ANI.

"Intrucat persoana evaluata nu a mentionat in declaratiile de interese depuse in calitate de deputat si de senator functia de cenzor supleant la Ameritech SA, Agentia Nationala de Integritate a sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in vederea verificarii indiciilor privind savarsirea infractiunii de fals in declaratii prevazuta de dispozitiile art. 326 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal", precizeaza inspectorii.

Sursa : www.mediafax.ro