07 nov 2022 - Parchete

ANI: Conflict de interese, incompatibilitate si sesizare la Parchet in cazul primarul Sectorului 1

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) o acuză pe Clotilde Armand că s-a aflat în conflict de interese şi incompatibilitate, deoarece s-a numit manager al unui proiect.

Agentia Nationala de Integritate a constatat averea nejustificata, starea de incompatibilitate, conflictul de interese de natura administrativa, a sesizat organele de urmarire penala sau a sesizat Institutia Prefectului Municipiului Bucuresti, in cazul a 8 persoane prevazute de Legea nr. 176/2010.

Prima persoana vizata este primarul Sectorului 1, ANI sustinand ca s-ar fi aflat in conflict de interese administrativ, deoarece, in exercitarea atributiilor de primar, Clotilde Armand a semnat dispozitiile prin care s-a numit pe sine manager al proiectului ,,Imbunatatirea capacitatii administrative locale privind dezvoltarea, implementarea si promovarea masurilor anticoruptie" finantat din fonduri europene si care au produs un folos material pentru sine in cuantum de 18.720 Lei, incalcand astfel prevederile art. 70, art. 71 si art. 76 din Legea nr. 161/2003.

,,Cele 5 dispozitii semnate reprezinta numirea in functia de manager de proiect, precum si majorarea indemnizatiei lunare, cu pana la 30%", arata ANI.

Incompatibilitatea ar consta in faptul ca, incepand cu data de 18 februarie 2022 (data Dispozitiei privind numirea managerului de proiect, al proiectului ,,Imbunatatirea capacitatii administrative locale privind dezvoltarea, implementarea si promovarea masurilor anticoruptie"), exercita simultan cu functia de primar al Sectorului 1, Bucuresti si functia remunerata de manager de proiect, nerespectand astfel dispozitiile art. 87, alin. (1), lit. k) din Legea nr. 161/2003.

,,Agentia Nationala de Integritate a sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie cu privire la existenta indiciilor referitoare la savarsirea de catre ARMAND CLOTILDE MARIE BRIGITTE a infractiunii de folosire a functiei pentru favorizarea unor persoane, prevazuta de art. 301 din Codul Penal intrucat, in exercitarea atributiilor de primar, respectiv in perioada februarie - august 2022, a semnat un numar de 5 dispozitii care au condus la crearea unor venituri suplimentare pentru sine. SESIZAREA INSTITUTIEI PREFECTULUI MUNICIPIULUI BUCURESTI cu privire la legalitatea actelor administrative ale autoritatilor administratiei publice, respectiv a dispozitiei de numire in functia de manager de proiect si a celor 4 dispozitii prin care au fost suplimentate veniturile, atributii conferite de prevederile art. 252, alin. (1), lit. c) din Codul Administrativ, acte materiale pentru care au fost retinute aspecte si indicii privind incalcarea regimului juridic al incompatibilitatilor, al conflictelor de interese in materie administrativa si a legislatiei in materie penala", transmite ANI.

Sursa : www.mediafax.ro