24 oct 2021 - Parchete

Accesul in sediile instantelor si parchetelor nu se face in baza certificatului verde

Accesul în sediile instanţelor şi parchetelor nu se face în baza certificatului verde deoarece noile restricţii stabilite de autorităţi nu vizează activitatea acestora, anunţă Biroul de informare publică şi relaţii cu mass-media din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.

Precizarile au aparut dupa ce autoritatile au impus noi reguli, printre care este si utilizarea certificatului verde.

,,In urma analizei, atat directia interna a Consiliului Superior al Magistraturii, la solicitarea presedintelui CSM, cat si Ministerul Afacerilor Interne - Departamentul pentru Situatii de Urgenta, au apreciat ca prevederile H.G. nr.1130/2021 nu intra in conflict si nu sunt aplicabile domeniului justitiei odata ce legiuitorul a stabilit printr-un demers legislativ special organizarea si desfasurarea activitatii instantelor si parchetelor de pe langa acestea in contextul pandemiei de COVID-19", anunta Biroul de informare publica si relatii cu mass-media din cadrul CSM.

Ca urmare, incepand de luni, activitatea in instante se va desfasura la fel ca pana acum.

,,In consecinta, activitatea instantelor si parchetelor de pe langa acestea se va desfasura in aceleasi conditii ca si cele anterioare H.G. nr.1130/2021 atat in ceea ce priveste actul de judecata si de urmarire penala, cat si ceea ce priveste accesul justitiabililor in sediile acestora, cu respectarea stricta a regulilor de protectie luate de autoritati in scopul limitarii efectelor pandemiei", precizeaza CSM.

Reprezentanti CSM mai spun ca recomanda, in continuare, respectarea tuturor masurilor luate de autoritati in scopul limitarii efectelor pandemiei.

Sursa : www.mediafax.ro