19 iul 2019 - Judecătorii

Vosganian: Declaratia lui Barna ca judecatorii CCR sunt varful de lance al penalilor, periculoasa

Vicepreşedintele ALDE Varujan Vosganian scrie, pe Facebook, că declaraţia liderului USR Dan Barna privind judecătorii CCR, caracterizaţi drept „vârful de lance al penalilor" după invalidarea proiectelor de revizuire a Constituţiei, este "periculoasă, dacă nu chiar dementă".

"Felul in care este sprijinita ascensiunea politica a unor personaje fanatizate precum Dan Barna, arata ca n-am invatat nimic din lectiile amare ale secolului XX. Dan Barna, presedinte USR si candidat la Presedintia Romaniei, face numeroase declaratii iresponsabile. El are impresia, gresita si periculoasa, ca numarul de voturi obtinute poate tine loc de ratiune si ca, in general, poate justifica orice nesabuinta. Iata ce declara Dan Barna dupa decizia Curtii Constitutionale privind neconstitutionalitatea revizuirii Constitutiei pe chestiunea amnistiei si gratierii: <>. Spusele de mai sus ar fi doar hilare, daca nu ar veni din partea celui pe care unii analisti, precum Bogdan Chirieac, il socotesc o mare speranta, o revelatie a politicii romanesti. De aceea trebuie sa socotim aceasta declaratie de-a dreptul periculoasa, daca nu chiar dementa", a scris, vineri, pe Facebook, vicepresedintele ALDE Varujan Vosganian.

Vosganian a transmis ca, in acest caz, judecatorul CCR Daniel Morar, care a fost "mana dreapta" a Laurei Codruta Kovesi, este considerat de Dan Barna ca fiind un "varf de lance al penalilor".

"Dupa cum stim, decizia CCR a fost luata in unanimitate: 8-0. Nu cunoastem motivul pentru care Simina Tanasescu, cel de-al noualea judecator, proaspat numit de Klaus Iohannis, a lipsit, desi absenta sa de la un vot atat de important e cel putin ciudata. Printre cei care au votat s-a numarat, insa, Daniel Morar, fost sef al Directiei Nationale Anticoruptie intre anii 2005 - 2012. Sa fie Daniel Morar varf de lance al penalilor? El, care a fost ani de zile eroul luptei anticoruptie?!? Pai atunci ce sa mai zicem de Codruta Kovesi, procuror general in acea perioada, a carei mana dreapta a fost Daniel Morar si care, chiar si atunci cand mandatul i-a expirat la DNA, i l-a prelungit? Atunci Kovesi e mama penalilor! Adica, dupa bezna mintii lui Barna, DNA a fost condus de un varf de lance al penalilor, in stransa colaborare, desigur, cu procurorul general, al carui adjunct era seful DNA si care i-a si urmat in functie!", arata mesajul publicat pe Facebook.

"Hai sa mai alegem un nume: Livia Stanciu. Alt varf de lance al penalilor, dupa opinia lui Dan Barna. Livia Stanciu a fost, intre 2009 si 2016 presedinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Cu alte cuvinte, instanta suprema in ierarhiile judecatoresti a fost ocupata timp de sapte ani de un reprezentant al intereselor penalilor! Inca un nume: Mona Pivniceru. Judecator la Inalta Curte, membru in Consiliul Superior al Magistraturii, ministru al Justitiei. Alt varf de lance al penalilor! Asadar, potrivit declaratiei demente a lui Barna, sefia DNA, sefia Inaltei Curti, Ministerul Justitiei sau CSM au fost, in ultimul deceniu, o cloaca infractionala, un grup criminal organizat, in care sefii nu faceau altceva decat sa fie varfuri de lance ale penalilor. Si acelasi Barna ne spune ca trebuie sa avem incredere in Justitie!", sustine deputatul ALDE.

Vosganian scrie ca este nevoie de o Uniune care sa salveze Romania de Uniunea Salvati Romania (USR).

"Domnule Bogdan Chirieac, care acordati prima sansa ca viitor presedinte al Romaniei acestui personaj, doamnelor si domnilor care ati votat plini de insufletire Uniunea Salvati Romania, va invidiez ca sunteti atat de mandri de asemenea declaratii halucinante, care nu dovedesc decat ingustime si fanatism. Personal, cred ca avem nevoie de o Uniune care sa Salveze Romania de Uniunea Salvati Romania", conchide mesajul sau.

Mesajul parlamentarului ALDE vine in contextul in care, joi, presedintele USR Dan Barna a afirmat ca magistratii CCR au dovedit prin decizia de a respinge proiectele PNL-USR si PSD-ALDE de revizuire a Constitutiei, ca sunt ,,varful de lance al penalilor din politica romaneasca".

Sursa : www.mediafax.ro